Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στον καιρό του μνημονίου: Παιδιά δεν έχουν χρήματα για να φάνε στο σχολείο!

Στον καιρό του μνημονίου: Παιδιά δεν έχουν χρήματα για να φάνε στο σχολείο!

Τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Σχολικών Κτιρίων Ν. Ηρακλείου, Σταύρος Οικονομάκης, μιλώντας σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, προκαλούν την φρίκη και ρίχνουν στην καταισχύνη τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠαΣοΚ, Σύριζα και Ανέλ των τελευταίων ετών.

Σας τα παραθέτουμε:

«Η κατάσταση είναι δραματική. Στο σχολείο που διατηρώ το κυλικείο από τα 500 παιδιά που φοιτούν, μόνο περίπου τα μισά αγοράζουν από το κυλικείο. Είναι πολλά τα παιδιά που έρχονται σχολείο χωρίς καθόλου χαρτζιλίκι. Για να φτάσει ένας γονιός να μη δώσει καθόλου χρήματα στο παιδί του, φανταστείτε τι συμβαίνει στην οικογένεια. Είναι πραγματικό τραγικό!»

«Ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών, κυρίως στα δημοτικά σχολεία, δεν κρατούν χρήματα και αγοράζουν «βερεσέ» από το κυλικείο. Ζητούν να πάρουν κάτι και λένε στους συναδέλφους μου να τα γράψουν και θα τα πληρώσουν άλλη μέρα. Τις περισσότερες φορές όμως τα χρήματα δεν τα φέρνουν, γιατί υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση όλοι που λειτουργούμε κυλικεία, προσπαθούμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, όταν βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις»

Είναι σαφής η ανυπολόγιστη καταστροφή που έχει υποστεί η Ελληνική Οικογένεια από τα μνημόνια και την κυβερνητική αναλγησία. Χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, βέβαια, αυτές οι θυσίες και η καταστροφή, αφού η Ελληνική Οικονομία θα βρίσκεται για δεκαετίες ακόμα υπό καθεστώς επιτήρησης και εντός μνημονίων. Είδατε κανένα πολιτικό παχύδερμο της δεξιάς ή της αριστεράς να συγκινείται για το έγκλημα των μνημονιακών κυβερνήσεων τους;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ston-kairo-tou-mnhmoniou-paidia-den-echoun-chrhmata-gia-na-fane-sto-scholei#ixzz56oIF2Ekb

Exit mobile version