Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έτοιμη για ανάφλεξη και πάλι η Μέση Ανατολή: Τούρκοι, τζιχαντιστές και ισραηλινοί κινούνται ύπουλα εις βάρος της Συρίας

Έτοιμη για ανάφλεξη και πάλι η Μέση Ανατολή: Τούρκοι, τζιχαντιστές και ισραηλινοί κινούνται ύπουλα εις βάρος της Συρίας

Μπορεί φαινομενικά να έχει ηρεμήσει η κατάσταση στη Συρία, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι δυνάμεις του σκότους έχουν ηττηθεί οριστικά. Μάλιστα μετά την άτυπη εκεχειρία ήδη αρχίζουν και κινούνται πάλι κυκλωτικά γύρω από την Συρία.

Έτσι, λοιπόν, στα βόρεια συριακά σύνορα κατερρίφθη τουρκικό ελικόπτερο, το οποίο πραγματοποιούσε επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον των κούρδων. Από την άλλη πλευρά, εντός των νότιων συριακών συνόρων κατερρίφθη ισραηλινό F -16 το οποίο επιχειρούσε κατά των ιρανών συμμάχων του Άσαντ. Και στα δύο μέτωπα είναι εμφανής η συνεργασία με υπολείμματα δυνάμεων των τζιχαντιστών.

Και στις δύο περιπτώσεις οι επιτιθέμενοι, τούρκοι και ισραηλινοί, έφτασαν να απειλούν κιόλας επειδή συνελήφθησαν να επιτίθενται εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους. Ο μεν Ερντογάν διαμήνυσε στους Κούρδους ότι «θα το πληρώσουν», ενώ ο Νετανιάχου έφτασε να δεχτεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα από τον Πούτιν, ο οποίος τον κάλεσε «να αποφευχθούν οποιαδήποτε βήματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα αντιπαράθεση στην περιοχή».

Είναι σαφές πως οι δυνάμεις των σιωνιστών δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο το καθεστώς Άσαντ στην Συρία ως το πρώτο βήμα για μία μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του Ιράν.

Η στρατιωτική ήττα των υπηρετών τους, των τζιχαντιστών, δεν τους πτόησε και έτσι τώρα ανασυντάσσονται για να συνεχίσουν την επίθεση, εμπλέκοντας φανερά τους τούρκους, ενώ είναι σίγουρο πως και στον Λευκό Οίκο ασκούνται πιέσεις για έναν δεύτερο γύρο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimh-gia-anaflejh-kai-pali-h-mesh-anatolh-tourkoi-tzichantistes-kai-israh#ixzz56oPgSnKs

Exit mobile version