Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πολεμικές προκλήσεις των τούρκων: Παρενόχλησαν γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ και ζητάνε και τα… ρέστα

Πολεμικές προκλήσεις των τούρκων: Παρενόχλησαν γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ και ζητάνε και τα… ρέστα

Τις προηγούμενες ημέρες οι τούρκοι παρεμπόδισαν ερευνητικά σκάφη που εκτελούσαν νόμιμες επιχειρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ με τα πολεμικά τους πλοία. Αμέσως μετά εκμεταλλεύτηκαν την χλιαρή αντίδραση της ελλαδικής και της κυπριακής κυβερνήσεως και εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου ουσιαστικά ζητάνε και τα… ρέστα για την πρόκλησή τους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για «δικαιολογημένες ανησυχίες» των εποίκων, των δολοφόνων, των κατακτητών και τονίζουν ότι «όχι μόνο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα μαζί με την “Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου” στο πλαίσιο της στήριξής μας της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Οι τούρκοι όχι μόνο προέβησαν σε ευθείες πολεμικές απειλές που θύμισαν «Αττίλα», αλλά συνέχισαν στον ίδιο τόνο λέγοντας ότι «παρά τις προειδοποιήσεις, η “ελληνοκυπριακή κυβέρνηση”, συνεχίζει τις μονομερείς έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ξεχνούν, βεβαίως, οι τούρκοι πως το ψευδοκράτος που χτίσανε με τα όπλα και την βαρβαρότητά τους δεν έχει καμία ουσιαστική υπόσταση και συνεπώς δεν μπορεί να εγείρει αξιώσεις. Βρίσκουν και τα κάνουν, όμως, αφού αντί για κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου έχουν καταστεί «ισότιμοι συνομιλητές» των ραγιάδων πολιτικάντηδων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/polemikes-proklhseis-twn-tourkwn-parenochlhsan-gewtrupano-sthn-kupriakh-aoz#ixzz56pvhJmdk

Exit mobile version