Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δήμαρχος Σκοπίων: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι τμήμα της ιστορίας μας!

Δήμαρχος Σκοπίων: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι τμήμα της ιστορίας μας!

Το αυτονόητο είπε ο Δήμαρχος των Σκοπίων σε συνέντευξή του σε ελλαδική εφημερίδα, η οποία δόθηκε μετά την συνάντησή του με τον Καμίνη.

Συγκεκριμένα, είπε: “Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια”

Ορθότατο αυτό που τόνισε ο Δήμαρχος των Σκοπίων. Οι σκοπιανοί ως Σλάβοι δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Έλληνα Στρατηλάτη, αλλά ονομάστηκαν έτσι από την Κομμουνιστική Διεθνή στο πλαίσιο της σοβιετικής φιλοδοξίας για επέκταση προς τον Θερμαϊκό.

Βέβαια, ας μην έχουμε αυταπάτες ότι τα είπε από γνώση της ιστορίας, αλλά ασπαζόμενος την ανιστόρητη μαρξιστική πομφόλυγα περί «γεννήσεως των εθνών» από την Γαλλική Επανάσταση ή όπως εξήγησε όταν μιλά κάποιος για τέτοιου είδους εθνότητες, κράτη και λαούς, αναφέρεται στα τελευταία τριακόσια χρόνια, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε δυο χιλιάδες τριακόσια χρόνια πριν.

Αυτή, βεβαίως, είναι μια «άποψη» που ευδοκιμεί στα νεότευκτα κράτη και εκφράζει το σύμπλεγμά τους απέναντι στα αρχαιότερα έθνη, όπως το ελληνικό, που υφίσταται αναλλοίωτο ήδη από την ομηρική εποχή, όταν και υπήρξε η πρώτη γραπτή αναφορά από τον μεγάλο επικό ποιητή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η δήλωση του Δημάρχου των Σκοπίων οφείλει να αποτελέσει την λήξη των όποιων συνομιλιών για το όνομα της Μακεδονίας μας ή την «μακεδονική» εθνότητα, αφού αυτά είναι αποκλειστική ιδιοκτησία των Ελλήνων, αφού οι Μακεδόνες είναι Ελληνικό φύλο, ενώ γλώσσα «μακεδονική» δεν υπάρχει, αφού αυτό το Ελληνικό Φύλο δεν μιλούσε άλλη γλώσσα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmarchos-skopiwn-o-megas-alejandros-den-einai-tmhma-ths-istorias-mas#ixzz56tM78o1S

Exit mobile version