Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσίπρας: Εκτός πραγματικότητας να ΜΗΝ δώσουμε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια – Το είχαν αποδεχτεί και οι νεοδημοκράτες!

Τσίπρας: Εκτός πραγματικότητας να ΜΗΝ δώσουμε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια - Το είχαν αποδεχτεί και οι νεοδημοκράτες!

Στο ζήτημα της Μακεδονίας μας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του Σύριζα σήμερα. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός είναι «εκτός πραγματικότητας» οποιαδήποτε μη προδοτική λύση.

Επί λέξει είπε: «Ποιο ήταν το μήνυμα αυτής της διαδήλωσης; Είναι το μήνυμα η ελληνικότητα της ιστορίας της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της κληρονομιάς του; Αν είναι αυτό, νομίζω ότι κρούουν ανοιχτές πόρτες. Είναι το μήνυμα να μην επιδιώξουμε λύση στο πρόβλημα, που είναι ανοιχτό από το 1992; Αν είναι αυτό το μήνυμα, είναι λάθος, είναι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Ή μήπως το μήνυμα είναι όπως είπαν και πολλοί εκ των ομιλητών, μη δώσετε το όνομα Μακεδονία; 

Αν αυτό είναι το αίτημα, δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό, γιατί πριν κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό, πρέπει να πούμε την αλήθεια. Ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας. Και αυτό γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε και κάθε άλλη μετά το 92, δεν αντιμετωπίζει τέτοιο δίλημμα, να δώσει κανένα όνομα. Πολύ απλά γιατί το όνομα Μακεδονία η Ελλάδα, καλώς η κακώς, το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το αποδέχτηκε από τον πόλεμο και μετά ως την επίσημη ονομασία, το όνομα της αυτόνομης δημοκρατίας παλιότερα σοσιαλιστικής, αργότερα ομόσπονδης της Γιουγκοσλαβίας. 

Το αποδέχτηκε με την αποδοχή της ονομασίας τους ως ανεξάρτητο κράτος μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το 1992, αποδεχόμενη ως προσωρινή ονομασία, αλλά προσωρινή που τείνει να γίνει κάτι περισσότερο από μόνιμη εδώ και 25 και πλέον χρόνια, υπό τον όρο ΠΓΔΜ. Τι είναι αυτό το Μ; Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει αποδεχθεί.».

Αυτό που λέει ο Τσίπρας είναι εν μέρει αληθές. Όντως, οι πρώτοι που αποδέχτηκαν την ονομασία «Μακεδονία» για το κρατίδιο των Σκοπίων ήταν ήδη από την δεκαετία του ’50 οι προδότες της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο τον «εθνάρχη» Καραμανλή, που χρόνια μετά θα «δάκρυζε» υποκριτικά για την Μακεδονία.

Αυτό, όμως, δεν αποτελεί επ’ ουδενί λόγω δικαιολογία για προδοσία. Ακόμα και αν όλα τα έθνη του κόσμου αποδεχτούν την ονομασία του ψευδοκράτους, ακόμα και αν όλα τα κόμματα του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου πράξουν το ίδιο, οι Έλληνες δεν πρόκειται να το αποδεχτούν ποτέ. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που τα Σκόπια βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και συνεπώς θα είναι πρόθυμα να προσυπογράψουν την αλήθεια, ότι δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-ektos-pragmatikothtas-na-mhn-dwsoume-ton-oro-makedonia-sta-skopia-t#ixzz56uqtPa00

Exit mobile version