Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όλα τα Βαλκάνια θέλουν ένα κομμάτι της Ελλάδας και η κυβέρνηση σπαταλά πόρους σε αμφιλεγόμενα εξοπλιστικά

Όλα τα Βαλκάνια θέλουν ένα κομμάτι της Ελλάδας και η κυβέρνηση σπαταλά πόρους σε αμφιλεγόμενα εξοπλιστικά

Ενώ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο Πέλαγος γιγαντώνεται καθημερινά, το κομμουνιστικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με σύμφωνη την Νέα Δημοκρατία κατασπαταλά πολύτιμα κονδύλια σε άκρως αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας για την Εθνική Ασφάλεια εξοπλιστικά προγράμματα.

Μόνο στις 8 Φεβρουαρίου 2018 η τουρκική αεροπορία προέβηκε σε 36 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) που σήμερα εκτείνεται στα 10 ναυτικά μίλια, ενώ ήδη θα έπρεπε βάσει του Διεθνούς Δίκαιου της Θάλασσας (1982) η αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδος να είχε έκταση 12 ναυτικών μιλίων. Όμως τα πρόσφατα συνολικά γεγονότα αποδεικνύουν μια γενικότερη έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας που δυστυχώς έχει λάβει υποβοήθηση και από το κομμουνιστικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικά η άδεια της προπαγανδιστικής προέλασης του Ερντογάν στην Θράκη ήταν ένα τεράστιο διπλωματικό λάθος που δεν θα έκανε επ’ ουδενί λόγω μια Εθνική Κυβέρνηση. Ο Ερντογάν δεν έχασε αυτή την απίστευτη ευκαιρία για να προσπαθήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις υπέρ της Τουρκίας σε Ελληνικό έδαφος, από την κατάθεση στεφάνου με μορφή τουρκικής σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έως το εμπρηστικό λογύδριο του σε σχολικό ίδρυμα της Ξάνθης.

Η κορωνίδα της προκλητικότητας του Ερντογάν ήταν η κατάδειξη τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά και Ζεϊμπέκ Χουσεϊν) καθώς και ενός βουλευτή του ΠαΣοΚ (Ιλχάν Αχμέτ) ως τούρκους πράκτορες στην Ελλάδα καθώς και η εξαγγελία ότι ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα υπάρχουν σχεδόν 150 προβλήματα, ξεκάθαρα εννοώντας τα Ελληνικά νησιά.

Η τουρκική επιθετικότητα πλαισιώνεται από την αλβανική με την δικαιολογία του ανυπόστατου τσάμικου θέματος αλλά και τις εξακολουθητικές προσπάθειες της υφαρπαγής της Ελληνικής Μακεδονικής Ταυτότητας από μια ομάδα κεντροβαλκάνιων σλάβων με έδρα τα Σκόπια και την απαραίτητη υποστήριξη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Αλλά και η Βουλγαρία συμμετέχει στις αλυτρωτικές διαθέσεις κατά της Ελλάδος με την πρόσφατη επανεγκατάσταση στα τέλη του 2017 ενός αγάλματος που περιέχει χαραγμένο ένα χάρτη που απεικονίζει την έκταση των εδαφών της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου αλλά και με την γενικότερη εξωτερική πολιτική της.

Το κοινό χαρακτηριστικό των τούρκων, αλβανών, βούλγαρων και σκοπιανών είναι ότι όχι μόνο παρανόμως κατέχουν πατρογονικά Ελληνικά εδάφη (Ιωνία, Βόρειος Ήπειρος, Ανατολική Ρωμυλία, Πελαγονία, Κατεχόμενα) αλλά και ότι δυναμικά εξακολουθούν να επιζητούν να κατακτήσουν και περισσότερη Ελληνική Γη. Αντιθέτως η εξωτερική πολιτική του κράτους της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα ακολούθησε μια καταδεκτική εξωτερική πολιτική με τα σημερινά αλγεινά αποτελέσματα.

Στην γεωπολιτική περιοχή των Νότιων Βαλκανίων και της Ιωνίας-Μικράς Ασίας οι Έλληνες καλούνται σήμερα να απαντήσουν στις προκλήσεις και αλυτρωτικές διαθέσεις των τούρκων, αλβανών, βούλγαρων και σκοπιανών σε γεωστρατηγικό επίπεδο και την φτωχοποίηση και υφαρπαγή του εθνικού πλούτου τους από τους διεθνείς τοκογλύφους σε γεωοικονομικό επίπεδο.

Ενώ ιδιαίτερα σήμερα θα έπρεπε η Πατρίδα μας να είναι πλήρως οργανωμένη με στρατηγικό πλάνο βάθους αρκετών δεκαετιών για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις παραπάνω γεωστρατηγικές και γεωοικονομικές απειλές, οι εξοπλιστικές προμήθειες υπαγορεύονται από ξένα οικονομικά συμφέροντα, η οικονομία έχει παραδοθεί στους ξένους τοκογλύφους και η διπλωματία είναι έρμαιο μια κομμουνιστικής κλίκας που έχει ανέρθει στην εξουσία υποσχόμενη την άμεση κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα κατασπατάλησης πολύτιμων οικονομικών πόρων είναι η “συντήρηση” των P3-Orion για €500εκ, η αγορά μεταχειρισμένων και αποσυρμένων Kiowa που σαπίζουν στην έρημο της Arizona στα €44εκ και η αναβάθμιση των F-16 για €1,9δις χωρίς την παράλληλη προμήθεια περισσότερων πυραύλων εμπλοκής πέραν του ορίζοντα (Beyond-Visual-Range-BVR).

Ακόμη πιο σκανδαλώδης αποδεικνύεται η χρονομίσθωση για €35 εκ. ευρω επτά άοπλων μη-επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) από το Ισραήλ για την παρατήρηση μεταναστευτικών ροών ενώ έξι υπάρχοντα UAV που είχαν αποκτηθεί από την ΕΛΑΣ για αυτό το σκοπό προς  €3 εκ. ευρώ βρίσκονται σε αχρηστία. Επιπροσθέτως η υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού (300χιλ βλήματα) στην Σαουδική Αραβία από τον Πάνο Καμμένο, πέρα από την διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, σίγουρα αποδυνάμωσε ακόμη περισσότερο το ελληνικό οπλοστάσιο.

Συμπερασματικά ενώ η Ελλάδα δέχεται όλο και αυξανόμενες αλυτρωτικές πιέσεις από Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία και Σκόπια, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβαίνει σε εξοπλιστικές προμήθειες που αποτελούνται από οπλικά συστήματα που δεν είναι άμεσα ετοιμοπόλεμα, είναι αμφιβόλου πτητικής και επιχειρησιακής επάρκειας και σε μερικές περιπτώσεις δεν προορίζονται καν για την άμυνα της Πατρίδος μας αλλά για την απλή παρατήρηση των λαθροεισβολέων στα νησιά του Αιγαίου.  Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί πιστά αυτή την καταστροφική πολιτική μιας και αποδεδειγμένα υποστηρίζει με την ψήφο της όλα τα παραπάνω αμφιλεγόμενης αξίας εξοπλιστικά προγράμματα.

Η μόνη πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να εδραιώσει μια αποτελεσματική Εθνική Αμυντική Στρατηγική που να βασίζεται στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία και σε νέες τεχνολογίες είναι μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου-Χρυσή Αυγή.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ola-ta-balkania-theloun-ena-kommati-ths-elladas-kai-h-kubernhsh-spatala-por#ixzz56yTPDMv2

Exit mobile version