Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «τόλμη» του Τσίπρα για την εξουσία

Η «τόλμη» του Τσίπρα για την εξουσία

Υπό άλλες συνθήκες, θα πέρναγε εντελώς απαρατήρητη η συμπλήρωση το περασμένο Σάββατο 10 ετών από την εκλογή του Τσίπρα στο αξίωμα του προέδρου του (τότε) Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Όταν, όμως, το θράσος του νυν εντολοδόχου των διεθνών τοκογλύφων φτάνει σε τέτοιο σημείο ώστε να γράφει «Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια (ίσως και λίγο παραπάνω) τόλμη…», τότε ο απόηχος του δίνει διαστάσεις δημοσιότητας. Ταυτισμένος με την εξαπάτηση και το ψέμα, όπως το νύχι με το κρέας, ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί συμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι έχουν ξεχαστεί τα όσα υποσχέθηκαν και τους έφεραν στην εξουσία.  

Τον Ιανουάριο του 2015 δεσμεύονταν πως θα διέγραφαν το χρέος, θα έσκιζαν τα Μνημόνια, θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα έδιναν 13η σύνταξη, θα μπλόκαραν τις ιδιωτικοποιήσεις. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς -και αφού είχαν κάνει τη μνημονιακή κωλοτούμπα- υπόσχονταν πως δεν θα αύξαναν άλλο φόρους και εισφορές, πως δεν θα μείωναν τις συντάξεις, πως δεν θα καταργούσαν το ΕΚΑΣ. Τελικά έκαναν ακριβώς τα αντίθετα. Και τώρα, αφού καταρρέουν και τα νέα ψευδοαφηγήματα, ψάχνουν να βρουν τρόπο να υποδυθούν και πάλι τους φιλολαϊκούς. Η «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια ξέφτισε και όλοι έχουν ήδη κατανοήσει πως τουλάχιστον έως το 2022 η μνημονιακή πολιτική θα συνεχίζεται.

Παράλληλα, θα βγάζουν από το συρτάρι και άλλα πυροτεχνήματα. Όπως την αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Την ώρα που με νομοθετημένο κατώτατο μισό στα 586 ευρώ, η μία στις δύο προσλήψεις αφορούν σε ελαστική εργασία με αποδοχές των 300 ευρώ. Η δε αναφορά του ότι «θα συνεχίζουμε με λίγο παραπάνω τόλμη» έχει σαφή χαρακτηριστικά, για όσους μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν την ψευδή γλώσσα του Τσίπρα και των άλλων συριζαίων.

Η «τόλμη» τους βασίζεται πάνω στην έκταση των ψεμάτων τους, μήπως και καταφέρουν να εξαπατήσουν ξανά των Ελληνικό Λαό. Μόνο που, ως γνωστόν, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Γι’ αυτό και τα «ψωμιά» των πολιτικών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγα, ακολουθώντας κι αυτοί την μοίρα των άλλων μνημονιακών εντολοδόχων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-tolmh-tou-tsipra-gia-thn-ejousia#ixzz56yYIvK9l

Exit mobile version