Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υποκριτικοί λεονταρισμοί από Πάγκαλο: «Ο μόνος καλός τούρκος, είναι ένας νεκρός τούρκος»

Υποκριτικοί λεονταρισμοί από Πάγκαλο: «Ο μόνος καλός τούρκος, είναι ένας νεκρός τούρκος»

Δεν ξέρουμε εάν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ  και νυν «συνταξιούχος» της πολιτικής Θεόδωρος Πάγκαλος θέλησε να κερδίσει ξανά τα 15 λεπτά της δημοσιότητας που του αναλογούν, ξεφεύγοντας για λίγο από την αφάνεια της λήθης.

Αναφερόμενος, πάντως στις σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία, ο «μαζί τα φάγαμε» πρώην υπουργός των αμαρτωλών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «Ο μόνος καλός τούρκος είναι ένας νεκρός τούρκος. Εγώ το πιστεύω, γιατί δεν έχω βρει καλό τούρκο. Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες. Ο τούρκος δεν έχει την έννοια του δικαίου»!

Είναι φανερό ότι ο Πάγκαλος είναι ο ορισμός του «τζάμπα μάγκα». Γιατί όταν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη το τραγικό βράδυ των Ιμίων, με την δολοφονία των τριών Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού από τους τούρκους, είχε υποστηρίξει να ισχυριστεί η Ελληνική πλευρά ότι «φύσηξε ο αέρας και πήρε την Σημαία»(!), προκειμένου να δικαιολογηθεί η μη ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στα Ίμια.

Και βεβαίως, ας μην ξεχνάμε τον ρόλο του στην (ουσιαστικά) παράδοση του Οτσαλάν στα χέρια των τούρκων. Τώρα, μπορεί να παριστάνει άνετα τον… τουρκοφάγο. Κάτι μας λέει, όμως, ότι ο βετεράνος της συστημικής πολιτικής σκηνής ίσως να έχει σοβαρό πρόβλημα με την δήλωσή του. Οι γνωστοί «εισαγγελείς» του «αντιρατσισμού», που μοιράζουν τις μηνυτήριες αναφορές σαν τα στραγάλια, θα βρουν τα λεγόμενά του ως την πεμπτουσία του «ρατσισμού», της «ρητορικής μίσους», της «μισαλλοδοξίας» και την λοιπή «καραμέλα» της «πολιτικά ορθής» γλώσσας.

Αναμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον τα νεώτερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ratsistikh-dhlwsh-apo-pagkalo-o-monos-kalos-tourkos-einai-enas-nekros-tourk#ixzz5710cV89T

Exit mobile version