Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο δήθεν «όρκος» του Μεγάλου Αλεξάνδρου χρησιμοποιείται ως σύγχρονο «fake news» από τα παπαγαλάκια του Σύριζα

Ο δήθεν «όρκος» του Μεγάλου Αλεξάνδρου χρησιμοποιείται ως σύγχρονο «fake news» από τα παπαγαλάκια του Σύριζα

Ένα από τα μεγαλύτερα «fake news» της σύγχρονης εποχής είναι ο περιβόητος «όρκος της Ώπης». Ένα απίστευτα γελοίο ψευδογράφημα, το οποίο αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όμως, διάφοροι εντελώς άσχετοι, ανενημέρωτοι και ανιστόρητοι επικαλούνται το ψευδογράφημα αυτό για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους φθηνές διεθνιστικές ιδεοληψίες.

Πιο πρόσφατη απόπειρα παραχάραξης και γελοιοποίησης της Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί το κείμενο του μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (και υπευθύνου για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής;) Πάνου Τριγάζη, σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο οποίος με τον… φανφαρώδη τίτλο «Αρνούνται τον Όρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και αφού παρουσιάζει τον ψευδεπίγραφο «όρκο» καταλήγει το άρθρο-πιλάφι ως εξής:

«Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραπάνω με τους εμφανιζόμενους σαν λάτρεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου “σύγχρονους μακεδονομάχους”; Οι βασικοί διοργανωτές του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα ούτε για ειρήνη στα Βαλκάνια μίλησαν, ούτε για την συμβίωση διαφορετικών λαών και πολιτισμών στην ιστορικά ταραγμένη αυτή περιοχή της Ευρώπης. Με την ΠΓΔΜ δεν θέλουν διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, αλλά την υποταγή του λαού της, που κατ’ αυτούς δεν έχει όνομα ούτε ταυτότητα. Και το λένε αυτό άνθρωποι, που πριν από μερικά χρόνια οργάνωναν «λαοσυνάξεις», όπως έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος, για το ζήτημα των ταυτοτήτων, να αναφέρεται, δηλαδή, σε ένα αστυνομικό έγγραφο ότι είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, κατά το “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” των εθνικών προδοτών της χούντας. Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί αναγνώστες!».

Ξεκαθαρίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι τέτοιος «όρκος» δεν υπήρξε ποτέ. Το εντελώς φαιδρό περιεχόμενό του θυμίζει… διάλεξη σύγχρονης «αντιρατσιστικής» ΜΚΟ με πολύ χαμηλό επίπεδο. Τα αποδεικτικά επιχειρήματα τη μη ύπαρξής του είναι πολλά, κυριώτερα δε εξ αυτών τρία. α) ότι δεν αναφέρεται ποτέ ακριβής παραπομπή, β) δεν υπάρχει και δεν αναφέρεται πουθενά το κείμενο στα αρχαία ελληνικά αλλά μόνο σε μετάφραση και γ) δεν υπάρχει ούτε στον Θησαυρό της Ελληνικής Γλώσσης του Πανεπιστημίου Ιρβάιν της Καλιφόρνιας, στον οποίον υπάρχουν όλα τα αρχαία ελληνικά κείμενα.

Και όμως, ο πωρωμένος διεθνιστής Τριγάζης δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ένα κραυγαλέα κατασκευασμένο κείμενο (το οποίο «κράζει» από μακριά ότι δεν μπορεί να συνάδει στο ελάχιστο με την πολεμική ιδιοσυγκρασία του Μακεδόνα Στρατηλάτη) για να εξυπηρετήσει τα στενά συντηρητικά συμφέροντα των εθνομηδενιστών. Ας είναι σίγουρος ο αμόρφωτος συριζαίος ότι οι αναγνώστες αυτής της χαλκευμένης αθλιότητας έχουν βγάλει προ πολλού τα συμπεράσματά τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-dhthen-orkos-tou-megalou-alejandrou-ws-sugchrono-fake-news#ixzz571hhgoKk

Exit mobile version