Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

80 χρόνια πριν: Ο Άγγελος Σικελιανός αρθρογραφεί στο περιοδικό του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, «Το Νέον Κράτος»

80 χρόνια πριν: Ο Άγγελος Σικελιανός αρθρογραφεί στο περιοδικό του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, «Το Νέον Κράτος»

Μεγάλες προσπάθειες έχουν καταβάλει οι φιλελεύθεροι και μαρξιστές εχθροί του Εθνικισμού, προκειμένου να παρουσιάσουν μία ψευδεπίγραφη εικόνα ότι δήθεν οι Εθνικιστές είναι και ήταν ανέκαθεν αμόρφωτοι αγροίκοι.

Στην ουσία προέβαλλαν την δική τους ανεπάρκεια επάνω στον μόνο τους εχθρό, αφού οι μεν φιλελεύθεροι δεν έχουν να επιδείξουν πνευματική παραγωγή, ενώ οι ελάχιστοι μαρξιστές ποιητές και φιλόσοφοι είναι υλιστικοί νάνοι εμπρός στους εθνικιστές ογκόλιθους, όπως ο Παλαμάς, ο Σικελιανός, αλλά και άλλοι παλαιότεροι.

Σε αυτή την κατεύθυνση αποκρύπτουν την πολιτική ταυτότητα όλων αυτών των μεγάλων Ελληνικών πνευμάτων και ενίοτε προσπαθούν και να τους καπηλευτούν, παρουσιάζοντάς τους ως… αριστερούς.

Δείγμα αυτής της αισχρής πρακτικής, που αποτελεί αποτέλεσμα της ψυχολογικής ένδειας των φιλελεύθερων και των μπολσεβίκων, είναι το γεγονός ότι έργα του «τετρακάθαρα εθνικιστή» Σικελιανού έχουν πολλάκις παρουσιαστεί από τον «Ριζοσπάστη» και έχουν μελοποιηθεί από διάφορους ελαφροαριστερούς, χωρίς ουδέποτε να γίνεται λόγος για την πολιτική ταυτότητα του Σικελιανού ως… «φασίστα».

Δεν υπερβάλλουμε στον χαρακτηρισμό μας, βεβαίως, αφού σαν σήμερα, πριν από 80 χρόνια κυκλοφορεί το περιοδικό «ΤΟ ΝΕΟΝ ΚΡΑΤΟΣ» του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου του «αντικομμουνιστή φασίστα» Μεταξά, και όπως διαβάζουμε στην αντίστοιχη στήλη της «Καθημερινής» συμμετείχε, μεταξύ άλλων και ο Άγγελος Σικελιανός.

Σας παραθέτουμε το αντίστοιχο απόσπασμα από την εφημερίδα:

«ΤΟ ΝΕΟΝ ΚΡΑΤΟΣ»: Εκυκλοφόρησεν ο έκτος αριθμός, μηνός Φεβρουαρίου, της μηνιαίας πολιτικής, οικονομικής και λογοτεχνικής επιθεωρήσεως «Το Νέον Κράτος». [Σημ. «Φ»: όργανο της 4ης Αυγούστου.] Εις το τεύχος τούτο, […] συνεργάζονται οι κ.κ. Αριστος Καμπάνης, Αχιλλεύς Κύρου, Βασίλειος Παπαδάκης, Αγγελος Σικελιανός, Διονύσιος Κόκκινος, Ευάγγελος Κυριάκης, Δ. Καρανόπουλος, Αλ. Θεοδοσόπουλος, Απ. Δασκαλάκης, Ρίτα Μπούμη Παππά, Γκουίντο Γκοτζάνο, Μαρίνος Σιγούρος, Κλέων Παράσχος, Περ. Βυζάντιος, Κ. Καιροφύλας κ.ά.

Και το σχετικό, προ δύο ετών, δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/80-chronia-prin-o-aggelos-sikelianos-arthrografei-sto-periodiko-tou-kathest#ixzz575ERf094

Exit mobile version