Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια περίεργη υπόθεση με συλλήψεις μελών ΜΚΟ με «άρωμα κατασκοπείας»

Μια περίεργη υπόθεση με συλλήψεις μελών ΜΚΟ με «άρωμα κατασκοπείας»

Μια υπόθεση πολύ περίεργη και με ανάλογα ερωτήματα απασχολεί την ΕΛΑΣ με πρωταγωνιστές δύο μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) που συνελήφθησαν στην Μυτιλήνη να επιβαίνουν σε όχημα με καλυμμένες πινακίδες του Ελληνικού Στρατού και με ασυρμάτους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο νεαροί αλλοδαποί -ένας άνδρας 24 ετών και μια γυναίκα 23 ετών- επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν, στο οποίο έγινε αστυνομικός έλεγχος νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου, στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο κάτω από τις συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας βρισκόταν κρυμμένο ένα δεύτερο ζευγάρι πινακίδων που ανήκουν σε όχημα του Ελληνικού Στρατού! Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν, ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκε στο βαν και κατασχέθηκε εξοπλισμός ασύρματης επικοινωνίας, όπως και το ίδιο το όχημα.

Οι «δεύτερες» πινακίδες σε συνδυασμό με την ύπαρξη μηχανημάτων ασύρματης επικοινωνίας οδηγούν την σκέψη μας σε πιθανές κατασκοπευτικές δραστηριότητες της συγκεκριμένης ΜΚΟ ή στελεχών της.

Εδώ που τα λέμε, οι ΜΚΟ αποτελούν πρόσφορο πεδίο για πιθανή ανάπτυξη κατασκοπικών δραστηριοτήτων σε βάρος της Χώρας μας, με δεδομένο την παρουσία προσώπων παντελώς αγνώστων στις τοπικές κοινωνίες και με τις ροές χρημάτων προς αυτές τις ΜΚΟ να είναι άφθονες.

Επομένως, μόνο από τα σύννεφα δεν πέφτουμε διαβάζοντας μια τέτοια είδηση. Άραγε, το θέμα θα φτάσει σε βάθος και «μέχρι το κόκκαλο»;

Γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση, και εφόσον δεν υπάρχουν αποκρύψεις και προστασίες προσώπων και καταστάσεων, ας είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενες τρανταχτές αποκαλύψεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mia-periergh-upothesh-me-sullhpseis-melwn-mko-me-arwma-kataskopeias#ixzz577fPq6w4

Exit mobile version