Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιοι ήταν στην Πλατεία Συντάγματος; Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Ποιοι ήταν στην Πλατεία Συντάγματος; Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Για την Μακεδονία και ενάντια στο σύστημα

Η συγκέντρωση της 4ης Φεβρουαρίου του 2018 στην πλατεία Συντάγματος, είναι εν δυνάμει ένα γεγονός, το οποίο ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται θα το αντιληφθούν στο πέρασμα του χρόνου. Ασφαλώς και δεν ήταν 140.000 όσοι βρεθήκαν στην καρδιά της Ελλάδος την Κυριακή αυτή και είναι αστείος αυτός ο ισχυρισμός και δείχνει φόβο και πανικό γι’ αυτό που έρχεται. Και είναι σημαντικό να λεχθεί ότι αυτή η εξαιρετικά μαζική συγκέντρωση, την οποία θεωρούν μεγαλύτερη των 500.000 ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε κάποια ισχυρή οργανωτική δομή ούτως ώστε να αποδώσει με εικόνες και θέαμα την μεγάλη μαζικότητά της. Ποιοι ήταν όμως αυτοί που συναποτέλεσαν το μέγα πλήθος της συγκεντρώσεως και για ποιον λόγο ευρέθησαν στην πλατεία;

Η πολιτική ταυτότητα του συλλαλητηρίου

Για την συγκέντρωση αυτή, λοιπόν, έγινε μια πολιτική έρευνα για λογαριασμό της εφημερίδας το “ΒΗΜΑ” από το οποίο και διαβάζουμε τα παρακάτω: “Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε η ΚΑΠΑ Research στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό. Τα ευρήματα δείχνουν ένα δεξιόστροφο πλήθος το οποίο συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει κατά του ονόματος «Μακεδονία» με οποιαδήποτε μορφή, στο νέο όνομα της πΓΔΜ, που μπορεί να προκύψει από την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της Αθήνας με αυτή των Σκοπίων υπό την εποπτεία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Νίμιτς.

Ας έλθουμε τώρα στα ευρήματα αυτής της έρευνας, η οποία έγινε επί τόπου και δείχνει πολλά… Ως προς την πολιτική τους τοποθέτηση δήλωσαν ότι ανήκουν στην αριστερά μόλις ένα 15% όσων βρέθηκαν εκεί, ενώ στην δεξιά το 54%! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ερώτημα που ετέθη, τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα του 2015. Σύμφωνα με την έρευνα το 52% ψήφισε όχι και μόλις το 24% ναι. Όχι αριστερή, λοιπόν, η συντριπτική πλειοψηφία και οι περισσότεροι ψήφισαν ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα όταν είναι γνωστό ότι η επίσημη γραμμή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ήταν ΝΑΙ

Είναι προφανές, λοιπόν, από τα στοιχεία αυτά ότι η πολιτική ταυτότητα του λαού της πλατείας Συντάγματος της 4ης Φεβρουαρίου 2018 έχει χαρακτήρα εθνικό και κινείται μεταξύ της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς και του εθνικιστικού κινήματος. Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται τα μάλα από την ερώτηση εκείνη ποιο θεσμό εμπιστεύονται περισσότερο: Σύμφωνα, λοιπόν, με τις απαντήσεις, ένα 64% των πολιτών εμπιστεύεται και τοποθετεί στην πρώτη θέση της εμπιστοσύνης του τον Στρατό και ένα 55% την Εκκλησία, ενώ η εκτίμηση για το κοινοβούλιο είναι αρνητική στο συντριπτικό ποσοστό του 85%!

Για ποιο λόγο συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος

Από την ίδια πολιτική έρευνα κρίσιμο και το ερώτημα “για ποιον λόγο ή για ποιους λόγους συμμετέχετε στο συλλαλητήριο;”. Στο ερώτημα αυτό εδίδετο η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν δύο επιλογές. Έτσι λοιπόν, ο βασικός λόγος της συγκεντρώσεως έλαβε το συντριπτικό ποσοστό του 87%. Δηλαδή ένα 87% ήταν εκεί για να εκφράσει την αντίθεσή του στους χειρισμούς της κυβερνήσεως στο ζήτημα των Σκοπίων. Αλλά υπήρχαν και άλλα ερωτήματα τα οποία δεικνύουν πολιτικά μία κατάσταση, η οποία τείνει να διαμορφωθεί καθόλου ευνοϊκή για το κυρίαρχο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα του παλαιοκομματισμού.

Υπήρχε συγκεκριμένα ένα καθόλου ευκαταφρόνητο 41% το οποίο δήλωσε ότι ήταν στην πλατεία Συντάγματος για να εκφράσει την διαμαρτυρία του απέναντι στο πολιτικό σύστημα και ένα εξαιρετικά σεβαστό 29% που θεώρησε την συγκέντρωση αυτή σαν κινητοποίηση ανατροπής του συστήματος! Την 4η Φεβρουαρίου, λοιπόν, του 2018, έλαβε χώρα στο κέντρο των Αθηνών μία μεγάλη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και Ελληνίδων.

Μειοψηφία στο πλήθος οι αριστεροί, ελάχιστοι αυτοί από τους συγκεντρωμένους, αυτοί οι οποίοι εμπιστεύονται το κοινοβούλιο, οι περισσότεροι πιστεύουν στον Στρατό και την Εκκλησία και επιπλέον ένα μεγάλο ποσοστό ευρίσκεται απέναντι στο πολιτικό σύστημα μέχρι του σημείου να θεωρεί δίκαιη την πλήρη αλλαγή του. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι διαμορφώνεται ένα πολιτικό Κίνημα και το ερώτημα που τίθεται από τα ανωτέρω είναι ποιο πολιτικό κόμμα από τα υπάρχοντα είναι κοντά σε αυτό το εν διαμορφώσει πολιτικό κίνημα; Η απάντηση δική σας…

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poioi-htan-sthn-plateia-suntagmatos-arthro-tou-n.-g.-michaloliakou#ixzz57BkDKuGc

Exit mobile version