Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κόκκινη χούντα, τα κόκκινα δάνεια και τα ξένα funds

Η κόκκινη χούντα, τα κόκκινα δάνεια και τα ξένα funds

Άρθρο στην εφημερίδα “Εμπρός”

Τσίπρας-Καμμένος: οι φανατικότεροι πραίτορες της Ε.Ε. των τραπεζιτών και των τοκογλύφων!

Εάν υφίσταται ένα θετικό στοιχείο από την τριετή διακυβέρνηση της χώρας από την αριστερά, τούτο δεν είναι άλλο από το μεγαλειώδες ξεγύμνωμα των κοινωνικών της διακηρύξεων, διακηρύξεων οι οποίες δίχως αμφιβολία συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και συνεπώς στην ανάληψη της εξουσίας.

Η εκλογική νίκη της αριστεράς εντούτοις, απόλυτα συνυφασμένη με την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων περί μιας διαφορετικής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, αποτέλεσε επί της ουσίας και την πολιτική της καταδίκη. Με συμπληρωμένα τρία χρόνια εξουσίας, η αριστερά των υποτιθέμενων κοινωνικών αγώνων και της δήθεν εμβάθυνσης του κοινωνικού κράτους ενταφιάζει κατά τρόπο αμείλικτο τόσο τις πρότερες σοσιαλιστικές της κορώνες όσο και αυτό το ίδιο το κοινωνικό κράτος -το κράτος πρόνοιας προς τους αδύναμους συμπατριώτες μας-, καλυπτόμενη πίσω από τη δικαιολογία που μεταχειρίστηκαν και οι φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες προκάτοχοί της: πρόκειται για μνημονιακή επιταγή!

Στα πλαίσια, λοιπόν, της κομμουνιστικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, περί τους 12.000 πλειστηριασμούς αναμένεται να λάβουν χώρα εντός του 2018. Κατά τραγική μάλιστα ειρωνεία, η Χούντα Τσίπρα-Καμμένου αδειάζει μεγαλοπρεπώς εκείνους που ελέω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, εκείνους δηλαδή που αποτέλεσαν σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων που την οδήγησαν στην εξουσία. Κατά τον τρόπο αυτό, η δήθεν «προστάτιδα» των φτωχών λαϊκών στρωμάτων αριστερά, εξελίχθηκε στον πιστότερο πραίτορα της αναλγησίας και κυρίως ασυδοσίας των τραπεζιτών. Το επόμενο στάδιο στο οποίο πρόκειται να περάσει δεν είναι άλλο από εκείνο της μετατροπής της σε πραιτοριανή δύναμη των τοκογλύφων, οι οποίοι και θα χιμήξουν στην ελληνική επικράτεια υπό τη μορφή των ξένων funds που τάχα αναζητούν ευκαιρίες και περιβάλλον ιδανικό για… επενδύσεις!

Η μνημονιακή λαίλαπα δεν αφορά βεβαίως μόνο τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις, οι οποίες είτε βάζουν λουκέτο είτε φεύγουν για το εξωτερικό προκειμένου να επιβιώσουν, πλήττοντας σε κάθε περίπτωση την προοπτική ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Το 60% της χρηματοδότησης των τραπεζών προς επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά αφορά περισσότερα από 135 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία χορήγησε το τραπεζικό σύστημα προς επιχειρήσεις. Τα μισά σχεδόν εξ αυτών των δανείων (το 43,6% για την ακρίβεια), έχουν πάψει εδώ και χρόνια να εξυπηρετούνται. Είναι δε χαρακτηριστικό της οικονομικής δυσπραγίας το γεγονός πως το 66,8% των μη εξυπηρετούμενων δανείων αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων κάθε άλλο παρά ως καπιταλιστές θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν.

Έχοντας συνειδητά επιλέξει το ρόλο των προστατών του αδηφάγου τραπεζικού και παρατραπεζικού συστήματος, οι πολιτικοί απατεώνες της κυβέρνησης προβαίνουν σε επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, προκειμένου να πείσουν τους αφελείς περί του «αγαθού» των προθέσεών τους. Έτσι μετά την μεγαλειώδη απάτη του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο εισέπραξαν συλλήβδην λαθρομετανάστες και ρομά, η κυβέρνηση προαναγγέλλει δια του υπουργού Καμμένοφ την «εξαγορά από το Δημόσιο δανείων από το ταμείο των στρατιωτικών». Ο δε υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, όχι μόνο επιβεβαιώνει την εξαγγελία-παρωδία του υπουργού Αμύνης αλλά αφήνει να εννοηθεί πως ενδεχομένως θα υπάρξουν και ευρύτερες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων!

Καθίσταται σαφές ότι η Χούντα Τσίπρα-Καμμένου επιδιώκει να γλυκάνει την εκλογική της βάση, ήτοι τους βολεμένους του πελατειακού κράτους που την συντηρούν στην εξουσία. Στην πραγματικότητα, οι κυβερνητικοί παράγοντες ψεύδονται ασυστόλως και ψεύδονται ανερυθρίαστα διότι μια τέτοια ενέργεια συνιστά σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. κρατική επιχορήγηση και απαγορεύεται ρητά. Όπερ σημαίνει πως η εισβολή των ξένων funds, με την σφραγίδα της κόκκινης Χούντας, είναι μονόδρομος για να διασωθεί όχι η Ελλάς και οι Έλληνες αλλά οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι που πλουτίζουν από το αίμα και τις θυσίες του Λαού μας.

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-kokkinh-chounta-ta-kokkina-daneia-kai-ta-jena-funds#ixzz57MH7Zc8n

Exit mobile version