Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εθνικισμός: Για την Τιμή και την Αξιοπρέπεια ενός Λαού

Εθνικισμός: Για την Τιμή και την Αξιοπρέπεια ενός Λαού

Ο παρολίγον εμβολισμός σκάφους του λιμενικού σώματος από τουρκική ακταιωρό και όσα επακολούθησαν αυτού του συμβάντος, αποδεικνύουν με τον πλέον επώδυνο τρόπο πως όσο ταχύτερα επιτευχθεί και επέλθει το γκρέμισμα του αντεθνικού, μεταπολιτευτικού Καθεστώτος, τόσο θα περιοριστούν οι ζημίες των εθνικών μας συμφερόντων και η ταπείνωση, στα όρια του εξευτελισμού, της Πατρίδος και του Λαού μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αντιμετώπισε την ξαφνική κρίση των Ιμίων, με αφορμή την απόπειρα τουρκικού σκάφους να εμβολίσει ελληνικό στην περιοχή των βραχονησίδων. Στην καθυστερημένη -ίσα με 15 ώρες- ελληνική αντίδραση, το τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε με ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τα Ίμια έδαφος της τουρκικής επικράτειας. Η κυβέρνηση-τσίρκο των Αθηνών, ανταπάντησε με χιουμοριστική διάθεση στην επίδειξη της τουρκικής προκλητικότητας: «η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία»…

Την ώρα που εξελισσόταν αυτό το θέατρο από ελληνικής πλευράς, η Τουρκία έστελνε πολεμικά σκάφη να περικυκλώσουν τις βραχονησίδες. Ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, ο οποίος προσφάτως απειλούσε με τσάκισμα όποιον αμφισβητούσε την ελληνική εθνική κυριαρχία, έσπευσε να κλαφτεί στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικανούς. Αλλά ποιος μπορεί να ασχοληθεί στα σοβαρά με κακομοίρηδες; Αναμενόμενη η πολιτική ίσων αποστάσεων από τους «εταίρους» μας στην ατλαντική συμμαχία και στην Ε.Ε.: «βρείτε τα με τους Τούρκους».

Μόλις δυο μήνες πριν, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου υποδεχόταν μετά βαΐων και κλάδων τον Ερντογάν στην Αθήνα, ισχυριζόμενη μετά κομπασμού πως ήταν άκρως επιτυχημένη και πως συνέβαλε στην διαμόρφωση ενός κλίματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αντίθετα με όσα διατείνονταν οι «πολεμοκάπηλοι του εθνικισμού»

Διαβάστε την συνέχεια στο antepithesi.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ethnikismos-gia-thn-timh-kai-thn-ajioprepeia-enos-laou#ixzz57MJabhyi

Exit mobile version