Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η μπίζνα της “αλληλεγγύης”: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τα νοίκια των λαθρομεταναστών

Την συνέχιση της ρατσιστικής πολιτικής που αγνοεί τους Έλληνες άστεγους και επιδοτεί την υφαρπαγή των διαμερισμάτων από τους λαθρομετανάστες αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ανακοίνωσε διά στόματος εκπροσώπου ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοίνωσε τη διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα ESTIA και κατά το 2019.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της εν λόγω ΜΚΟ εξέφρασε και την θέση η χρηματοδότηση αυτού του ρατσιστικού προγράμματος «να σταθεροποιηθεί και να γίνει κομμάτι του εθνικού προϋπολογισμού, ώστε οι δήμοι να νιώσουν πιο σίγουροι για να μπορέσουν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που έχει αποδείξει ότι έχει πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο για τους αιτούντες άσυλο όσο και για τις τοπικές κοινωνίες», δηλαδή πρότεινε αυτός και οι λοιπές ΜΚΟ να μην τα παίρνουν μονάχα από την Ε.Ε., αλλά και από τα κράτη.

Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας, το πρόγραμμα ESTIA περιλαμβάνει σήμερα 23.374 διαμερίσματα, κτίρια και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες φιλοξενούνται 19.331 λαθρομετανάστες. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επτά ΜΚΟ, καθώς και οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης μαζί με όμορους δήμους, Λάρισας, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Λιβαδειάς, Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας και οι τέσσερις μεγάλοι δήμοι της Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου).

Μεγάλη μπίζνα το «προσφυγικό» και μεγάλες «τσέπες» οι αλληλέγγυοι.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-eurwpaikh-enwsh-tha-sunechisei-na-chrhmatodotei-ta-noikia-twn-lathrometan#ixzz57eaf1tDT

Exit mobile version