Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα NAVTEX με την οποία παρατείνει την παρουσία των πολεμικών της πλοίων στην Κυπριακή ΑΟΖ εξέδωσε η τουρκία

Νέα NAVTEX με την οποία παρατείνει την παρουσία των πολεμικών της πλοίων στην Κυπριακή ΑΟΖ εξέδωσε η τουρκία

Θυμίζουμε ότι ήδη τα τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν δέκα μέρες που παρενοχλούν και παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ ENI να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά» και η συγκεκριμένη NAVTEX θα επεκτείνει την παρουσία τους στην περιοχή μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Ο προφανής στόχος των τούρκων είναι η de facto ακύρωση των γεωτρήσεων, αφού το γεωτρύπανο έχει προγραμματισμένες γεωτρήσεις για τις 8 Μαρτίου στο Μαρόκο και θα πρέπει να αποχωρήσει. Την ίδια ώρα ο Ακιντζί συγχρονίζεται με την τουρκική κυβέρνηση και απαιτεί συνδιαχείριση του φυσικού αερίου.

Από την άλλη πλευρά, η ελλαδική και η κυπριακή κυβέρνηση έδειξαν μέχρι στιγμής απίστευτη υποχωρητικότητα, στάση που προφανώς πυροδοτεί και τροφοδοτεί την τουρκική προκλητικότητα. Μέχρι σήμερα ανέχτηκαν τις τουρκικές απειλές και την παράνομη παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων, ενώ η αντίδραση στην νέα NAVTEX ήταν μία τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Αναστασιάδη, που δεν εμπεριείχε κανενός είδους μέριμνα αντίδρασης, έστω και ανεπαρκούς.

Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της, διά του Γραφείου Τύπου της, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η μόνη γλώσσα που κατανοεί η τουρκία είναι αυτή της ισχύος: Άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και εφαρμογή του δόγματος ενιαίου αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-navtex-me-thn-opoia-parateinei-thn-parousia-twn-polemikwn-ths-ploiwn-st#ixzz57gPS6fYd

Exit mobile version