Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O πρώτος “μαύρος Άγγλος”: Μια αντι-επιστημονική απάτη στην υπηρεσία των εθνομηδενιστών

O πρώτος “μαύρος Άγγλος”: Μια αντι-επιστημονική απάτη στην υπηρεσία των εθνομηδενιστών

Εσχάτως δημοσιεύθηκε έρευνα σύμφωνα με την οποία ο πρώτος Βρετανός ήταν σκουρόχρωμος έως μαύρος… Η εκπονηθείσα μελέτη ανήκει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και διεξήχθη στο πλαίσιο ενός ντοκυμαντέρ του Channel 4 («The First Brit: Secrets of the 10,000 Year Old Man»). Αν και η έρευνα εδέχθη έντονες κριτικές, οι επιστήμονες που την επιμελήθησαν, ισχυρίζονται ότι η ανασύνθεση του προσώπου βασίσθηκε σε πρωτοποριακές τεχνικές. Στη μελέτη έλαβε μέρος και το University College London, το οποίο υπέβαλε τα οστά σε γενετικά τεστ και μας λέει σήμερα πως είναι κατά 76% σίγουροι πως «ο πρώτος Βρετανός ήταν «σκουρόχρωμος έως μαύρος»…Το κρανίο έλαβε το παρατσούκλι Cheddar Man…

Το αξιοσημείωτο της υποθέσεως όμως είναι οι δηλώσεις του dr. Τom Booth του Μουσείου, ο οποίος έσπευσε ταχύτατα να «πασπαλίσει» πολιτικώς την διεξαχθείσα έρευνα, προσδίδοντάς της «αντιρατσιστικό» κύρος και πολυφυλετική σφραγίδα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν ένας άνθρωπος με αυτό το χρώμα δέρματος ζούσε σήμερα, θα τον αποκαλούσαμε μαύρο, σίγουρα περισσότερο σκουρόχρωμο απ’ ό,τι θα περιμέναμε για έναν Ευρωπαίο. Και συμπληρώνει με νόημα: «Αυτό που πραγματικά δείχνει είναι ότι αυτές οι φανταστικές φυλετικές κατηγορίες που έχουμε σήμερα είναι πολύ μοντέρνες κατασκευές ή πολύ μοντέρνες κατασκευές που δεν μπορούν στην πραγματικότητα να εφαρμοστούν καθόλου στο παρελθόν». Χωρίς να έχει επαληθευθεί η έρευνα και να διεξαχθούν οι απαραίτητες διαδικασίες πιστοποιήσεως αυτού του αποτελέσματος – το οποίο και ισχύει όπως προελέχθη κατά 76% – λαμβάνει άμεσα τη σκυτάλη ο αρχαιολόγος Rick Schulting, ο οποίος και χρησιμοποιεί θα λέγαμε αυτούσια τη φρασεολογία της κυριαρχούσας καθεστωτικής ιδεολογίας και αναφέρει: «Ίσως πρέπει να ξανασκεφτούμε κάποιες από τις πεποιθήσεις μας αναφορικά με το τι σημαίνει να είσαι Βρετανός, πώς περιμένουμε να μοιάζει ένας Βρετανός σε αυτό το χρονικό σημείο»…

Ας αξιολογήσουμε όμως ψύχραιμα το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας δίχως να παρασυρόμαστε από συνειρμούς και διανοητικούς αυτοματισμούς, παράγοντες οι οποίοι και οδηγούν αναποφεύκτως σε έωλα συμπεράσματα. Ισχυρίζονται, βάσει της ανασυνθέσεως του κρανίου, ότι ο πρώτος Βρετανός ήταν μαύρος. Το συμπέρασμα αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι το κρανίο που ανασυνεκροτήθη ανήκει σε έναν κυνηγό πριν 10.000 έτη! Το ότι ένας άνθρωπος ευρέθη στα βρετανικά νησιά μόλις πριν από 10.000 χρόνια δεν μπορεί να αποτελέσει φυσικά το «πρώτο αγγλικό πρόσωπο» στην ιστορία. Συνεπώς εγείρονται βάσιμοι λόγοι ότι η είδηση ​​προφανώς είναι μια φάρσα, μια παρωδία που βασίζεται σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Στην πραγματικότητα, η παρουσία του Homo erectus – ο πρόγονος του Homo sapiens – αποδεικνύεται ήδη από την Παλαιολιθική εποχή από την ανακάλυψη πολλών εργαλείων που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι.

Ήδη τον Ιούλιο του 2010 υπήρξε μια ανακάλυψη, όπως επίσης ανέφερε η αγγλική εφημερίδα «The Guardian», η οποία καταμαρτυρεί την ανθρώπινη παρουσία στα βρετανικά νησιά περίπου 250 χιλιάδες χρόνια πριν! Η παρουσία των homosapiens στη συνέχεια εξακριβώνεται τουλάχιστον πριν από περίπου 30 χιλιάδες χρόνια (Παλαιολιθική εποχή). Ο Cheddar Man συνεπώς,  ο οποίος είναι 10.000 ετών, δεν ήταν καθόλου ο «πρώτος Άγγλος της ιστορίας».

Επίσης  μελέτη του 2017 καταδεικνύει ότι το 90% του DNA των κατοίκων της Μεγάλης Βρετανίας (τουλάχιστον οι ρίζες αυτών που ανάγονται στους Κέλτες και Βρετόνους) έχει διαμορφωθεί στη χαραυγή της εποχής του Χαλκού με την παρουσία και τις ζυμώσεις που προκάλεσαν οι πρωτο-ινδοευρωπαϊκοί πληθυσμοί. Συνεπώς, κανένας από τους Βρετανούς δεν δύναται να προέρχεται από τον «Cheddar Man».

Ακόμη και η ανασύνθεση του προσώπου όμως συναντά αντιδράσεις από αρκετούς επιστήμονες. Ο άνθρωπος Cheddar ο οποίος είχε «μαύρο δέρμα και μπλε μάτια» ήταν στην πραγματικότητα λίγο διαφορετικός από αυτό που παρουσιάστηκε. Οι πρώτοι κυνηγοί – τροφοσυλλέκτες της Δυτικής Ευρώπης (όπως ο «Cheddar Μαn») είχαν όντως πιο σκούρα επιδερμίδα από τους σύγχρονους Ευρωπαίους, αλλά δεν ήταν καθόλου «μαύροι», ενώ οι συγγενείς τους σκανδιναβικοί κυνηγοί-συλλέκτες είχαν ένα τόνο «καθαρότερο» δέρμα. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μια απλή διαφορετική απόχρωση του ίδιου χρώματος, λόγω ελαφράς μεταβολής στο γονίδιο SLC24A5, ενέργεια που προέκυψε από την αναγκαία προσαρμογή σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Συμπερασματικώς, η ανακατασκευή  – ανασύνθεση του κρανίου δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, ενώ το συμπέρασμα ότι «πρόκειται για τον πρώτο Άγγλο της ιστορίας» δεν αποτελεί τίποτε άλλο πέρα από διαδικτυακό «hoax», ένα αντιρατσιστικό μύθευμα δηλαδή, ικανό μόνο να παρασύρει ευεπίφορους και αμαθείς σε ψεευδοεπιστημονικά – «αντιρατσιστικά» συμπεράσματα δια της αναπαραγωγής τέτοιων δήθεν «ανατρεπτικών» ντοκουμέντων. Η συνολική προσπάθεια της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποιήσεως και των εμμανών μηχανισμών της επικεντρώνεται στην αποδόμηση της Φυλετικής και Βιολογικής πραγματικότητας, να πείσουν δηλαδή τη κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχουν φυλές, αλλά και όσες υπάρχουν δεν είναι ομοιογενείς. Δυστυχώς για αυτούς, η Φύση, η Ιστορία και η Επιστήμη τους διαψεύδουν συνεχώς.

Γεώργιος Σύρος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-prwtos-mauros-agglos-mia-anti-episthmonikh-apath-sthn-uphresia-twn-ethnom#ixzz57qU8AhsN

Exit mobile version