Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ψέμα ως μέρος του DNA της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης

Ερχόμενη σε πλήρη σύγκρουση με το ό,τι ισχύει στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση πλασάρει ένα αφήγημα το οποίο μπορεί να βολεύει τα μικροπολιτικά της σχέδια, αλλά δεν συνάδει με τα όσα όντως συμβαίνουν και -κυρίως- με τα όσα πρόκειται να συμβούν.

Το κυβερνητικό αφήγημα έχει ως εξής: «Στις 20 Αυγούστου βγαίνουμε οριστικά και αμετάκλητα από τα Μνημόνια. Η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να δανείζεται από τις αγορές, γι’ αυτό και δεν υπάρχει νόημα στο να ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης από τους δανειστές. Οι στόχοι των πλεονασμάτων, ύψους 3,5%, είναι πολύ εύκολο να επιτευχθούν. Το ελατήριο της ανάπτυξης θα εκτινάξει την οικονομία. Θα κάνουμε προσλήψεις στο Δημόσιο. Θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις. Η ανεργία μειώνεται. Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό».

Η πραγματικότητα, όμως, η οποία αλλοιώνεται εσκεμμένα από το Μαξίμου, είναι πολύ διαφορετική. Στις 20 Αυγούστου τελειώνει η δανειακή σύμβαση, όχι όμως και οι μνημονιακές δεσμεύσεις, καθώς υπάρχουν ήδη νομοθετημένα μέτρα για το 2019 και το 2020, ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι μνημονιακού περιεχομένου τουλάχιστον μέχρι το 2028, οι οποίοι εννοείται ότι θα ελέγχονται πλήρως από την τρόικα. Τα πλεονάσματα, κάθε έτος που θα περνάει, θα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα επιτεύξιμα, ενώ ακόμα και αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, το «ελατήριο» της ανάπτυξης δεν πρόκειται να αυξήσει το ΑΕΠ πάνω από 8% για δύο-τρία χρόνια και στην συνέχεια «θα καθίσει» στο 1%.

Οι προσλήψεις κι άλλων ημέτερων «κηφήνων» στο Δημόσιο θα επιβαρύνουν κι άλλο τον Προϋπολογισμό, ενώ φοροελαφρύνσεις δεν προβλέπονται τουλάχιστον μέχρι το 2022. Ακόμη και το ψευδές κυβερνητικό αφήγημα περί «μείωσης της ανεργίας» έχει κοντά ποδάρια, καθώς οι όποιες νέες θέσεις εργασίας προσφέρουν εξευτελιστικούς «μισθούς» 300 ευρώ, πολύ πιο κάτω και από το σημερινό κατώτατο των 586 ευρώ.

Γνωρίζουμε, βεβαίως, πως το ψέμα είναι τόσο άρρηκτα δεμένο με την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση όπως το νύχι με το κρέας. Αποτελεί το πιο κύριο συστατικό του DNA της και του περιβόητου «ηθικού πλεονεκτήματος» που την χαρακτηρίζει.

Γι’ αυτό και δεν διστάζει στο ελάχιστο να ψευδολογεί ασύστολα, νοιαζόμενη μόνο για το πως θα διατηρηθεί στην εξουσία για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα, ενεργώντας ως πιστό φερέφωνο και εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-psema-ws-meros-tou-dna-ths-prwth-fora-aristera-kubernhshs#ixzz57y71NSrb

Exit mobile version