Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «Καθημερινή» και μια αναφορά της στον Κοντρεάνου

Στην «Καθημερινή» και στην ιστορική στήλη «80 χρόνια πριν» , την οποία μέχρι πρότινος επιμελούνταν ο πρόσφατα αποθανών Μιχάλης Κατσίγερας με το ψευδώνυμο «Φιλίστωρ», την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου διαβάσαμε τα εξής:

«Ρουμανία: Παρίσιοι,22. –Κατά πληροφορίας εκ Βουκουρεστίου, κατόπιν της δημοσιεύσεως του Νέου Συντάγματος ο αρχηγός της Σιδηράς Φρουράς κ. Κοντρεάνου εδήλωσεν ότι αποσύρεται οριστικώς της πολιτικής σκηνής διαλύων και το κόμμα του. Η απόφασις του κ. Κοντρεάνου ηκούσθη εις την Ρουμανίαν μετά πραγματικής ανακουφίσεως διότι η Σιδηρά Φρουρά ήτο πάντοτε στοιχείον ανωμαλίας δια την ομαλήν εξέλιξιν της πολιτικής ζωής του τόπου. Το Πρακτορείον Ράντορ μεταδίδει εκ Βουκουρεστίου τα εξής: “Η κυκλοφορήσασα φήμη ότι εδολοφονήθη πολιτική προσωπικότης, στερείται πάση υποστάσεως. Απόλυτος ηρεμία κρατεί καθ’ άπασαν την χώραν”.  [Σημ. “Φ”: Ο Κορνέλιου Κοντρεάνου δολοφονήθηκε ως κρατούμενος στις 30 Νοεμβρίου 1938]»

Στην πραγματικότητα, καμία «πραγματική ανακούφιση» δεν ένιωσε ο ρουμανικός λαός, στον οποίο ο Κοντρεάνου ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής. Οι μόνοι που… ανακουφίστηκαν ήταν ο διεφθαρμένος βασιλιάς Κάρολος και η κλίκα του παλατιού που καταδυνάστευε τον ρουμανικό λαό. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Κοντρεάνου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη. Στις 30 Νοεμβρίου, ο Μεγάλος αυτός Άνδρας δολοφονήθηκε με τελετουργικό τρόπο μαζί με άλλους 12 Συναγωνιστές του, ύστερα από διαταγή του Καρόλου.

Ο μόνος Άνθρωπος που θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο για την μετέπειτα κομμουνιστικοποίηση της Ρουμανίας δολοφονούνταν από ένα αντεθνικό καθεστώς του χειρότερου ίσως μονάρχη που γνώρισε η Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Ο τραγικός θάνατος του Κορνήλιου Ζέλεα Κοντρεάνου, όχι από τους μπολσεβίκους, αλλά από την πιο σάπια έκφραση της βασιλικής αυλής, αποτελεί πηγή ανεξάντλητων διδαγμάτων για τους Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-kathhmerinh-kai-mia-anafora-ths-ston-kontreanou#ixzz57yDRBLd8

Exit mobile version