Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυξάνουν την προκλητικότητα οι τούρκοι: Επιστράτευση προανήγγειλε ο σουλτάνος Ερντογάν!

Να είναι σε ετοιμότητα για επιστράτευση κάλεσε το Σάββατο ο Ερντογάν τους τούρκους. Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara τόνισε ότι δεν υπάρχει μεν άμεση ανάγκη αλλά διευκρίνισε ότι «αν κληθεί ο λαός θα σπεύσει».

Με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας ο Ερντογάν δήλωσε: «Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και αν κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα».

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης ο τούρκος πρόεδρος τίθεται αρχιστράτηγος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του ανέφερε πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα για να θυμίσει πως η έκταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν 18 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αναστάτωση καθώς εκατομμύρια τούρκοι άρχισαν να ψάχνουν στο διαδίκτυο για τα φύλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι καταιγιστικές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν ο «σουλτάνος» συνεχίσει να χτυπά τα τύμπανα πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης: Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Οι τούρκοι δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα παρά μόνο την πολιτική των κανονιοφόρων! ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aujanoun-thn-proklhtikothta-oi-tourkoi-epistrateush-proanhggeile-o-soultano#ixzz587bnUbB9

Exit mobile version