Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιχείρηση διαστρέβλωσης των όσων έγιναν το τραγικό βράδυ των Ιμίων από τον Πάγκαλο

Με ένα θράσος ανάλογο του όγκου του, ο παλαίμαχος πολιτικάντης Πάγκαλος με ένα άρθρο του στα ‘’Νέα’’ έρχεται για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δώσει την δική του (πολύ βολική για τον ίδιο και την κυβέρνηση Σημίτη) εκδοχή για το τι συνέβη την τραγική νύχτα των Ιμίων. Χωρίς να αναφέρει έστω και μία (!) λέξη για τους τρεις νεκρούς Υπαξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν πάνω στο Καθήκον, ο Πάγκαλος ρίχνει όλη την ευθύνη αποκλειστικά στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Λυμπέρη.

Για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι ο Πάγκαλος, ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο του, όπου προσπαθώντας να υπεραμυνθεί της απόφασης να υπεσταλεί  η Ελληνική Σημαία  από τα Ίμια γράφει τα εξής: «Θυμίζω στους υπερπατριώτες ότι οι σημαίες ήταν δύο. Στη μικρή Ίμια υπήρχε η τούρκικη σημαία. Ή έφευγαν και οι δύο ή έμεναν και η γκρίζα ζώνη είχε πια καθιερωθεί. Θυμίζω επίσης ότι το προϋφιστάμενο καθεστώς, πριν από το επεισόδιο δηλαδή, περιελάβανε μια de facto ελληνική παρουσία στην Ίμια, ένας καλύμνιος κτηνοτρόφος είχε ένα κοπάδι από πρόβατα πάνω στο μεγαλύτερο νησί και πήγαινε τακτικά εκεί για να τα ποτίσει ή να ενισχύσει τη διατροφή τους. Επίσης, γύρω από τα Ίμια ψάρευαν αποκλειστικά Έλληνες παράκτιοι ψαράδες από την Κάλυμνο και ενίοτε μεγαλύτερα αλιευτικά συγκροτήματα». 

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Πάγκαλος ομολογεί ότι τα Ίμια έχασαν την Ελληνική υπόστασή τους μετά το συγκεκριμένο περιστατικό. Τόσο η κυβέρνηση Σημίτη όσο και η τότε ηγεσία του Ελληνικού Στρατού ευθύνονται τα μέγιστα, τόσο για την δολοφονία των τριών Υπαξιωματικών από τους Τούρκους όσο και για την μετέπειτα απώλεια της Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας στα ‘Ίμια.

Τελειώνοντας (και κάνοντας μια σύγκριση με το σήμερα), δεν έχει καμία απολύτως διαφορά το «ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής», που είχε πει από το βήμα της Βουλής το 1996 ο Σημίτης, από την γραμμή της «διεθνοποίησης» που επέλεξαν ο Τσίπρας-Καμμένος στο πρόσφατο επεισόδιο των Ιμίων, υπό τις επιδοκιμασίες σύσσωμου του καθεστωτικού Τύπου και την συναινετική σιωπή της εκτός του «Συνταγματικού Τόξου» αντιπολίτευσης.

Απλώς, ο Σημίτης θεώρησε σκόπιμο να διασαλπίσει την ξενοδουλεία του, ενώ οι σύγχρονοι μιμητές του έκαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα στα μουλωχτά. Αν δεν υπήρχε το προηγούμενο του Σημίτη, καθώς αυτή η κατάπτυστη δήλωση «τον κυνηγούσε» σε όλη την υπόλοιπη πολιτική διαδρομή του, ίσως οι σημερινοί κυβερνώντες του Τόπου να ήταν το ίδιο φειδωλοί και στις δικές τους δηλώσεις ….

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ   

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epicheirhsh-diastreblwshs-twn-oswn-eginan-to-tragiko-bradu-twn-imiwn-apo-to#ixzz58FYCayos

Exit mobile version