Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δυναμική παρέμβαση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας κατά της Ε.Ε.: Ζητεί διεύρυνση της κυριαρχίας του Εθνικού Κοινοβουλίου

Μαθήματα Εθνικής Κυριαρχίας παραχώρησε, για μια ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, καθώς η Ουγγαρία θέλει να της επιστραφούν από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τουλάχιστον τα μισά χρήματα από τα άνω του ενός δισ. ευρώ ποσό που δαπάνησε για την προστασία των συνόρων. Αυτό δήλωσε το Σάββατο, λίγο πριν από την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Ορμπάν.

«Έχουμε δαπανήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την προστασία των συνόρων. Δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά και την Ευρώπη. Τουλάχιστον τα μισά απ’ αυτό το ποσό θα πρέπει να μας επιστραφούν», δηλώνει ο Ορμπάν σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη πως η Ουγγαρία θα προτείνει στους ηγέτες της Ε.Ε. μια διαδικασία «κόκκινης κάρτας» για την διεύρυνση της κυριαρχίας των Εθνικών Κοινοβουλίων, η οποία θα τους παρέχει την εξουσία να σταματούν συζητήσεις στην Ευρώπη, αν θεωρούν ότι αυτές παραβιάζουν το εθνικό συμφέρον.

Ο Ορμπάν είναι ένας πρωθυπουργός που όντως τιμά τον θεσμικό ρόλο του ως υπερασπιστής της Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας του και ταυτόχρονα μας γεμίζει θλίψη, αν τον συγκρίνουμε με τους εγχώριους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών που λειτουργούν ως συνειδητοί εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dunamikh-parembash-tou-prwthupourgou-ths-ouggarias-kata-ths-e.e.-zhtei-dieu#ixzz58IwRiz9N

Exit mobile version