Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο χτύπημα της «πολιτικής ορθότητας»: Ως… μιγάς παρουσιάζεται η Ζαν Ντ’ Αρκ στην Γαλλία!

Είναι γνωστό ότι η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας» δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό στην προσπάθειά της να επιβάλει τις απόψεις της, μη διστάζοντας να ασχημονεί ασύστολα απέναντι στην Ιστορική Αλήθεια. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει μας παραξενεύει καθόλου το γεγονός ότι ακόμη και την εθνική ηρωϊδα  της Γαλλίας Ιωάννα της Λωρραίνης ( Ζαν Ντ’ Αρκ) πήραν τα σκάγια της «πολιτικής ορθότητας».

Η 17χρόνη Ματίλντ Εντέ Γκαμασού, της οποίας ο πατέρας προέρχεται από το Μπενίν της Δυτικής Αφρικής και η μητέρα της από την Πολωνία, επιλέχθηκε ανάμεσα σε 250 κορίτσια για να υποδυθεί τη Ζαν Ντ’ Αρκ στο εαρινό φεστιβάλ της Ορλεάνης κατά το οποίο εορτάζεται η νίκη της ρωμαιοκαθολικής πολεμίστριας αγίας απέναντι στους Άγγλους που πολιορκούσαν την Ορλεάνη το 1429. Η κοπέλα πρόκειται να παρελάσει έφιππη στην κεντρική πόλη με πανοπλία.

Όπως διαβάζουμε σχετικά στον καθεστωτικό Τύπο, ‘’Η ανακοίνωση έγινε στόχος ρατσιστικών μηνυμάτων στο Twitter και σε ακροδέξιους ιστοτόπους, καθώς ερμηνεύουν την επιλογή ως προσπάθεια να αλλάξει η Ιστορία’’. Το πώς εννοούνται αυτού του είδους τα «ρατσιστικά μηνύματα» το βλέπουμε αμέσως μετά: “Μια από τις αναρτήσεις έγραφε πως η «η Ζαν Ντ’ Αρκ ήταν λευκή, είμαστε λευκοί και υπερήφανοι γι’ αυτό, μην αλλάζετε την ιστορία μας».

Δηλαδή, ως … ρατσισμός εννοείται το να είναι κάποιος λευκός και να νιώθει υπερήφανος για την Ιστορία του! Βεβαίως, υπήρξαν και κάποιοι ελάχιστοι που «ξέφυγαν», με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και παρομοιώσεις σε βάρος της κοπέλας, η οποία είναι και η μόνη ίσως που δεν ευθύνεται για την τραγελαφική αυτή απόφαση των υπευθύνων – ανεύθυνων,  που προσβάλει την ιστορική και προσωπική προσωπικότητα της Ζαν Ντ’ Αρκ.

Το πόσο τραγελαφική είναι αυτή η απόφαση φαίνεται και από τα όσα ακολουθούν, τελειώνοντας το σχετικό κείμενο: ‘’H υπουργός Ισότητας Γυναικών έσπευσε να εκφράσει τη συμπαράσταση της στη νεαρή Ματίλντ, δηλώνοντας πως το «φυλετικό μίσος των φασιστών δεν έχει θέση στη Γαλλική Δημοκρατία». Παράλληλα, η πρόεδρος της επιτροπής που επέλεξε τη 17χρονη κοπέλα εξέφρασε τη θλίψη της για τα ρατσιστικά σχόλια και δήλωσε πως «η κοπέλα επιλέχθηκε για αυτό που είναι, ένα ενδιαφέρον και δραστήριο άτομο»”.

Τέλος, και η δήμαρχος της Ορλεάνης Ολιβιέρ Καρέ υπερασπίστηκε την επιλογή της γράφοντας στο Twitter πως “το 2018 οι άνθρωποι της Ορλεάνης θα εορτάσουν τη Ζαν Ντ΄Αρκ, την οποία θα υποδυθεί μια νεαρή κοπέλα που επιδεικνύει μια νεαρή κοπέλα που επιδεικνύει  θάρρος, πίστη και όραμα’’. Ωραία, «ανθρωπιστικά» λόγια, τα οποία όμως εξακολουθούν να μην επεξηγούν για ποιο λόγο παραβιάζεται η Ιστορική Αλήθεια.

Γιατί… επεξήγηση,  για το ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μιγάς,  του είδους «η κοπέλα επιλέχθηκε για αυτό που είναι, ένα ενδιαφέρον και δραστήριο άτομο», το μόνο που προκαλούν είναι καταστάσεις μεταξύ αγανάκτησης, γέλωτα  και οργής. Ας σκεφτούμε, μόνο, πως θα σκεφτόμασταν εδώ στην Ελλάδα, εάν επιλεγόταν να υποδυθεί τον Λεωνίδα, τον Παλαιολόγο, τον Κολοκοτρώνη ή τον Μελά κάποιος μιγάς.

Και όταν λέμε σκεφτόμασταν εννοούμε όλοι όσοι  έχουν ιστορικές γνώσεις  και εθνική ευαισθησία και όχι τους εκτός τόπου και χρόνου εθνομηδενιστές και κοσμοπολίτες που… ηδονίζονται στο  να «βιάζουν» την Ιστορική Αλήθεια.  Το πρόσφατο αίσχος της τηλεοπτικής σειράς του BBC, με τον «μαύρο Αχιλλέα», είναι ενδεικτικό του τι εννοούμε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-chtuphma-ths-politikhs-orthothtas-ws-migas-parousiazetai-h-zan-nt-ark-s#ixzz58Izlg2Mq

Exit mobile version