Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

To Ισραήλ, η ισότητα και το Εθνικό Κράτος

To Ισραήλ, η ισότητα και το Εθνικό Κράτος

Ένα εξαιρετικό άρθρο διαβάσαμε στο πατριωτικό ιστολόγιο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, για τις δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης του Ισραήλ, η οποία ξεκάθαρα είπε ότι το κράτος της πρέπει να παραμείνει εβραϊκό στην πλειοψηφία του ακόμη και εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Ayelet Shaked, δήλωσε ότι αν δεν φτιαχνόταν ο φράχτης που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια στα αιγυπτιακά σύνορα, «θα βλέπαμε εδώ ένα είδος κατακλυσμιαίας κατάκτησης από την Αφρική». Ο φράχτης σταμάτησε την εισροή των αιτούντων άσυλο από το Σουδάν και την Ερυθραία Χώρα. Η Shaked δήλωσε στη διάσκεψη προς το “Κογκρέσο για τον Ιουδαϊσμό και τη Δημοκρατία”, ότι «το κράτος πρέπει να πει ότι υπάρχει χώρος για να διατηρηθεί η εβραϊκή πλειοψηφία ακόμα και αν παραβιάζει δικαιώματα».

“Στους νόμους μας υπάρχουν καθολικές αξίες, δικαιώματα, που έχουν ήδη κατοχυρωθεί με πολύ σοβαρό τρόπο. Αλλά οι εθνικές και οι εβραϊκές αξίες δεν κατοχυρώνονται. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, υπήρχε μια προσπάθεια να επικεντρωθούμε περισσότερο στις αποφάσεις πάνω στις οικουμενικές αξίες και λιγότερο στον εβραϊκό χαρακτήρα του κράτους. Αυτό το εργαλείο [νομοσχέδιο του εθνικού κράτους] είναι ένα εργαλείο που θέλουμε να δώσουμε στο δικαστήριο για το μέλλον», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχετικά με την πρόθεση του συνασπισμού να κρατήσει τη λέξη “ισότητα” έξω από το νομοσχέδιο του εθνικού κράτους, η Shaked δήλωσε: “Το Ισραήλ είναι ένα εβραϊκό κράτος. Δεν είναι κράτος όλων των εθνοτήτων του. Δηλαδή, ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες, αλλά όχι ίσα εθνικά δικαιώματα». Η Shaked είπε ότι η λέξη «ισότητα» ήταν πολύ γενική και το δικαστήριο θα μπορούσε να την επεκτείνει πολύ, προσθέτοντας, «Υπάρχουν μέρη όπου ο χαρακτήρας του κράτους του Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος πρέπει να διατηρηθεί και αυτό μερικές φορές έρχεται σε βάρος της ισότητας».

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ

Αν όλα τα παραπάνω, είχαν ειπωθεί από κυβερνητικό παράγοντα οποιασδήποτε άλλης χώρας του πλανήτη, οι μαϊντανοί του «αντιρατσισμού» θα είχαν αντιδράσει με σφοδρότητα και οι δηλώσεις θα κατέκλυζαν τα «ευαίσθητα» σε ζητήματα ισότητας, μέσα ενημέρωσης.

Τώρα κανείς δεν ασχολείται γιατί απλά είναι σχεδόν… παράνομο να ασκείς κριτική στο ισραηλινό καθεστώς που καταπατά για δεκαετίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια την Γη της Παλαιστίνης.

Ο πυρήνας της σκέψης όμως, της Ayelet Shaked, είναι εθνικά σωστός και προς την κατεύθυνση υπεράσπισης της εθνικής ταυτότητας. Κάθε κράτος που θέλει να διατηρήσει την ανεξαρτησία του, κάθε έθνος που θέλει να επιβιώσει μέσα στην απειλή της παγκοσμιοποίησης, οφείλει να προστατεύσει ΠΡΩΤΑ τα δικαιώματα του λαού του και όχι των μειοψηφιών εις βάρος της πλειοψηφίας!

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-israhl-h-isothta-kai-to-ethniko-kratos#ixzz58RgrIcBB

Exit mobile version