Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υποκρισία Νέας Δημοκρατίας: Η παράταξη που επέτρεψε την βιομηχανική καλλιέργεια κάνναβης ξιφουλκεί εναντίον του αντίστοιχου νομοσχεδίου του Σύριζα…

Υποκρισία Νέας Δημοκρατίας: Η παράταξη που επέτρεψε την βιομηχανική καλλιέργεια κάνναβης ξιφουλκεί εναντίον του αντίστοιχου νομοσχεδίου του Σύριζα...

Είναι πολλές φορές που απορείς με το θράσος των νεοδημοκρατών στις τοποθετήσεις τους, οι οποίες γίνονται για τα ψηφαλάκια και πολλές φορές έρχονται ενάντια στα πεπραγμένα των κυβερνήσεών τους.

Έβγαλε ανακοίνωση, διαβάζουμε, ο Μητσοτάκης ενάντια στο χασισονομοσχέδιο του Σύριζα. Στην ανακοίνωση αυτή ο Μητσοτάκης τονίζει ότι ναι μεν είναι υπέρ της «φαρμακευτικής κάνναβης», αλλά από την άλλη θεωρεί ότι το νομοσχέδιο αποτελεί παράθυρο για την πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Δεν θα ασχολιόμασταν με το ζήτημα της ομολογουμένως διφορούμενης θέσης της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η θέση της Νέας Δημοκρατίας για κάποιο ζήτημα είναι… θολή.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, πέραν της «θολούρας» υπάρχει και υπερβολική υποκρισία, αφού η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που νομιμοποίησε την βιομηχανική χρήση της κάνναβης!

Ναι, σωστά διαβάσατε. Μπορεί ο Σύριζα να οργανώνει εδώ και χρόνια χασισοφεστιβάλ, αλλά ήταν η Νέα Δημοκρατία που έκανε πρώτα την μαστούρα… επένδυση.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στον νόμο 4139/2013 της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, ο οποίος ρητά αναφέρει ότι στις ναρκωτικές ουσίες ΔΕΝ περιλαμβάνονται «τα ακατέργαστα συγκομιζόμενα προϊόντα που προκύπτουν από την καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και συγκεκριμένα μέχρι 0,2%».

Αυτός είναι ο νόμος της Νέας Δημοκρατίας επί του οποίου ξεκινάει την όλη συζήτηση ο Σύριζα για την πλήρη νομιμοποίηση του χασίς και της μαστούρας. Επί αυτού του νομοσχεδίου βγήκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβερνήσεως του Σύριζα που επέτρεψε την βιομηχανική καλλιέργεια του χασίς, με αποτέλεσμα την πρώτη έκθεση προϊόντων κάνναβης στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upokrisia-neas-dhmokratias-h-paratajh-pou-epetrepse-thn-biomhchanikh-kallie#ixzz58W8fLN00

Exit mobile version