Άλλη μια θλιβερή αρνητική επίδοση της Ελλάδας καταγράφεται διεθνώς, καθώς στην δημοσιότητα το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των περιφερειών της ΕΕ έδωσε η Eurostat. Το ΑΕΠ κυμαίνεται από το 29% έως και το 611% του κοινοτικού μέσου όρου με τις αποκλίσεις να είναι τεράστιες.
Από αυτό προκύπτει πως η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Πολωνία και η Ουγγαρία είναι μερικές από τις χώρες που έχουν τις φτωχότερες περιφέρειες στην ΕΕ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της στατιστικής υπηρεσίας, η πιο φτωχή περιφέρεια στην ΕΕ από το τέλος του 2016 είναι το Σεβεροζαπάντεν της Βουλγαρίας, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο 29% του κοινοτικού μέσου όρου.
Χαμηλό ΑΕΠ έχουν συνολικά 21 περιφέρειες. Πέντε έχει η Βουλγαρία και η Πολωνία, τέσσερις η Ουγγαρία, τρεις η Ελλάδα και Ρουμανία και μία η Γαλλία.
Οι τρεις Ελληνικές περιφέρειες είναι η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο 46% του κοινοτικού μέσου όρου, η Ήπειρος με 48% και η Δυτική Ελλάδα με 49%.
Η πορεία της Χώρας αυτά τα οκτώ χρόνια μνημονιακής κατοχής το μόνο που δείχνει με σιγουριά είναι ότι τα στοιχεία της έρευνας της Eurostat μόνο προς το χειρότερο μπορούν να πάνε το επόμενο χρονικό διάστημα.
Το παρελθόν των Μνημονίων (αλλά και των προγενεστέρων καταστάσεων), που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, αποτελεί εγγυητή για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/hpeiros-anatolikh-makedonia-thrakh-kai-dutikh-ellada-stis-ftwchoteres-perif#ixzz58aDJa0tC