Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερντογάν για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ: Ή μαζί ή κανείς!

Ερντογάν για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ: Ή μαζί ή κανείς!

O Ερντογάν ξέκοψε μία κι έξω κάθε περίπτωση να επιτρέψει στους Έλληνες της Κύπρου να κάνουν οποιαδήποτε γεώτρηση στην ΑΟΖ τους, αν δεν τους δώσει την… άδεια. Εννοώντας βεβαίως, αν δεν πάρει μερίδιο από τα κέρδη.

Συγκεκριμένα, είπε: «Και ο βορράς και ο νότος (Σ.Σ. εννοεί της Κύπρου) έχουν δικαίωμα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο που θα βρεθεί. Σε αυτό το σημείο δεν αποδεχόμαστε κάποιοι να κινούνται μονομερώς. Αν ο Αναστασιάδης θέλει να συμπεριφέρεται ειλικρινώς ένα πράγμα υπάρχει που πρέπει να κάνει: Να ξεκαθαρίσει με διαπραγματεύσεις με τον βορρά της Κύπρου με ποιους και πώς θέλει να κάνει τις εργασίες έρευνας. Οι γεωτρήσεις πρέπει να γίνουν μαζί και το προϊόν που θα εξορυχθεί πρέπει να διαμοιραστεί».

Εν συνεχεία, απαντώντας σε ερώτηση εάν το τουρκικό γεωτρύπανο θα κάνει σύντομα ερευνητικές εργασίες στη Μεσόγειο, ο Πασάς είπε τα εξής: «ασφαλώς και θα κάνει, δεν υπάρχει θέμα να μην κάνει. Γι’ αυτό αγοράστηκε αυτό το σκάφος. Η αγορά του σκάφους ενόχλησε τον ε/κ τομέα. Σε εκείνη την περιοχή χωρίς την συγκατάθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα».

Και βέβαια, τα όσα ισχύουν για την Κύπρο και την ΑΟΖ, ισχύουν και για το Αιγαίο! Υπάρχει άραγε ελληνική απάντηση στις θρασύτατες απαιτήσεις του Πασά; Σιγά να μην υπάρχει! Ποιος θα τη δώσει, ο Τσίπρας ή μήπως ο Καμμένος;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erntogan-gia-gewtrhseis-sthn-kupriakh-aoz-h-mazi-h-kaneis#ixzz58np9GhUB

Exit mobile version