Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΔ: Η “Δεξιά” δεν μένει πλέον εδώ… Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

ΝΔ: Η “Δεξιά” δεν μένει πλέον εδώ... Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα “Εμπρός”

Είναι βέβαιον ότι οι όροι Αριστερά και Δεξιά δεν έχουν την έννοια και την σημασία σήμερα, την οποία είχαν εις το παρελθόν. Πριν από αρκετά χρόνια ο Άξιος Πατρίδος, σύμφωνα με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, Γ Γρίβας Διγενής έγραφε (17.1.1949) εις την Εφημερίδα των Χιτών:

«Είμεθα η ΔΕΞΙΑ της άκρας δεξιάς εις ό,τι αφορά την διαφύλαξιν των εθνικών μας παραδόσεων και την εξασφάλισιν ου μόνον της εθνικής μας ακεραιότητος και ανεξαρτησίας, αλλά και των εθνικών μας διεκδικήσεων. Είμεθα όμως και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ της αριστεράς εις ό,τι αφορά την δικαίαν κατανομήν των αγαθών… Κατέχομεν τα δύο άκρα, του εθνικισμού και τής κοινωνικής δικαιοσύνης…».

Την προσέγγιση αυτή ασπάζεται πλήρως η Χρυσή Αυγή. Αλλά για να επανέλθουμε στην σημερινή πολιτική κατάσταση, το Κίνημά μας ευρίσκεται σίγουρα εγγύτερα παντός άλλου στο σεβαστό εκείνο ποσοστό του Λαού το οποίον ανήκει εις την λαϊκή Δεξιά, σε όλους αυτούς τους Έλληνες, οι οποίοι παραμένουν ασυμβίβαστοι στα εθνικά θέματα, χωρίς να συμμερίζονται όμως την κτηνώδη νεοφιλελεύθερη οπτική ενός ανάλγητου καπιταλισμού, τον οποίον εκφράζει η Ν.Δ. των Μνημονίων.

Από την άλλη πλευρά, έχει ανοιχτάς τας αγκάλας της προς εκείνους τους Πατριώτες της Αριστεράς, οι οποίοι αρνούνται την «Νέα Αριστερά» των εθνομηδενιστών. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν να επιχειρούν να λεηλατήσουν τον χώρο της Εθνικής και Λαϊκής Δεξιάς.

Σε όλους αυτούς απαντά ο αρθρογράφος της Καθημερινής κ. Ιορδανίδης: “Ο μύθος των “δεξιών”: “Η αλήθεια είναι ότι η Δεξιά έχει ήδη αποσπασθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει το σύνολο της παρατάξεως. Ουδείς από τους «εκφραστές» της εσωκομματικής «Δεξιάς» έχει ελπίδα επιβιώσεως εκτός της Ν.Δ. Η Νέα Δεξιά στην Ευρώπη δεν συγκροτείται από φωνασκούντες ή αντικομμουνιστές, γενικώς και αορίστως. Είναι πρωτίστως και βαθύτατα ευρωσκεπτικιστική και ακραία εθνικιστική. Οι υπέρμαχοι των μνημονίων, οι θαυμαστές της τρόικας δεν εκπροσωπούν τη «Δεξιά» στη Ν.Δ. Είναι απλώς πολιτικά νευρόσπαστα…

Στην Πατρίδα μας ακραία εθνικιστική και βαθύτατα ευρωσκεπτικιστική είναι η Εθνική παράταξη της Χρυσής Αυγής και μάταια επιχειρούν τα “πολιτικά νευρόσπαστα” να αμφισβητήσουν αυτήν την πραγματικότητα. Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, ότι ανήκουν σ’ ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα του κέντρου, πράγμα άλλωστε το οποίο δεν αρνείται ούτε η ηγεσία τους, ούτε η στρατηγική τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nd-h-dejia-den-menei-pleon-edw…-arthro-tou-n.-g.-michaloliakou#ixzz58nuCqr4s

Exit mobile version