Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες απειλές από σύμβουλο του σουλτάνου: «Ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Κυπριακή ΑΟΖ»

Επιμένουν στην πολεμική ρητορική οι τούρκοι – Μετά τις αναπάντητες προκλήσεις σε Κύπρο, Αιγαίο και Έβρο ο Ερντογάν αυξάνει τις διεκδικήσεις – Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σύμβουλός του Γιγίτ Μπουλούτ   

Ο τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε στον Νίκο Αναστασιάδη ότι θα πρέπει να διαπραγματευτεί με το «ψευδοκράτος» για το πώς να διεξαχθούν οι έρευνες – Ζητά από κοινού έρευνες και διαμοιρασμό των ορυκτών που θα βρεθούν

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το κλίμα έντασης που επικρατεί στη Μεσόγειο, ο τούρκος πρόεδρος επεσήμανε πως και οι δύο πλευρές του νησιού πρέπει να συνεργαστούν αναφορικά με τη διαδικασία των γεωτρήσεων.

«Και η νότια και η βόρεια Κύπρος έχουν δικαιώματα στα κοίτασματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα εξορυχθούν εκεί. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μονομερείς ενέργειες από καμία πλευρά», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Hurriyet Daily News.

«Αν ο Νίκος Αναστασιάδης θέλει να κινηθεί κατά ειλικρινή τρόπο, υπάρχει μόνο ένα πράγμα που θα πρέπει να κάνει : Να επιτύχει μία συμφωνία, μέσω διαπραγμάτευσης, με τη βόρεια Κύπρο για το πώς και από ποιον θα συνεχιστούν οι κινήσεις. Οι γεωτρήσεις θα πρέπει να γίνουν από κοινού και η παραγωγή θα πρέπει να μοιραστεί», συμπλήρωσε.

Ο Ερντογάν, στις ίδιες δηλώσεις, επεσήμανε δε πως η τουρκία έχει δικό της γεωτρύπανο που μπορεί να κάνει μελέτες στην περιοχή. «Δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην περιοχή χωρίς την συγκατάθεση της Τουρκίας», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως «ίσως η Γαλλία επιχειρήσει να το κάνει με την Total στο μέλλον ή οι ΗΠΑ με το Exxon. Αλλά είναι αδύνατο για μας να επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων της τουρκίας και των τουρκοκυπριών που απορρέουν από τη διεθνή νομοθεσία».

Νέες απειλές τουρκίας: Ο «αρχιστράτηγος» Ερντογάν θα διατάξει χτύπημα στην Ανατολική  Μεσόγειο

Εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο θα δώσει ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει, δήλωσε ο σύμβουλός του Γιγίτ Μπουλούτ. Συγκεκριμένα σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT ανέφερε ότι “η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει”.

“Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/κ τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό”, ανέφερε.

Είναι προφανές πλέον πως οι συνεχείς υποχωρήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις ανοίγουν περαιτέρω την όρεξη του σουλτάνου. Το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και η θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε σύσσωμο το πολιτικό σύστημα πλην Χρυσής Αυγής, ήταν αρκετή ώστε η Άγκυρα να σκληρύνει την στάση της σε όλα τα μέτωπα.

H πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι πιο επίκαιρη από ποτέ: Η Ελλάς οφείλει με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία σε Κύπρο και Αιγαίο. Οι τούρκοι δεν υποχωρούν με τα λόγια, δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα παρά μόνο την πολιτική των κανονιοφόρων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-tourkikes-apeiles-o-erntogan-tha-dwsei-entolh-gia-chtuphma-sthn-kupria#ixzz58oJr7F86

Exit mobile version