Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ινστιτούτο Bruegel: Αναπόφευκτο το τέταρτο μνημόνιο

Ινστιτούτο Bruegel: Αναπόφευκτο το τέταρτο μνημόνιο

Συνέντευξη σε ενημερωτική ιστοσελίδα έδωσε επ’ ευκαιρίας της παρουσίας του στην Ελλάδα για να μιλήσει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο οικονομολόγος του Bruegel Institute, Ζολτ Ντάρβας. Στην συνέντευξή του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προεκλογική «παπάτζα» που θα πουλήσει ο Σύριζα το προσεχές διάστημα, που δεν είναι άλλη από την «έξοδο από τα μνημόνια».

Ιδού τι είπε, απαντώντας στην ερώτηση «Η Ελλάδα έχει σχεδόν ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση και σύντομα θα υπάρξει η εκταμίευση της τρίτης δόσης. Ποια πιστεύετε ότι θα είναι τα επόμενα βήματα;»

«Ελλάδα θα πρέπει να ξεπληρώσει μεγάλα ποσά για τα δάνειά της στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τους Ευρωπαίους στα επόμενα χρόνια, οπότε χωρίς μεγάλη ελάφρυνση του χρέους, κάθε εγχώριο σοκ μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη αύξηση των επιτοκίων και τερματισμό της χρηματοδότησης από τις αγορές. Γι’ αυτό, το Eurogroup θα πρέπει να αντιμετωπίσει την εξής επιλογή: είτε μεγάλη ελάφρυνση χρέους ή ένα τέταρτο πρόγραμμα – είτε ήδη από το 2018, ή σε κάποια χρόνια από τώρα»

Και επειδή, όπως, έχουν ήδη δηλώσει όλοι οι διεθνείς τοκογλύφοι, ελάφρυνση δεν πρόκειται να γίνει, αλλά μονάχα επιμήκυνση κι αυτή ελάχιστη, είναι απολύτως βέβαιο ότι τον Αύγουστο θα αρχίσει το τέταρτο μνημόνιο, ασχέτως το πώς θα το ονομάσουν οι κυβερνώντες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/institouto-bruegel-anapofeukto-to-tetarto-mnhmonio#ixzz58rtuAceH

Exit mobile version