Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θεατές Τσίπρας – Κοτζιάς – Καμμένος: Παραμένουν όμηροι των Τούρκων οι Έλληνες στρατιωτικοί – Τους κατηγορούν για κατασκοπεία!

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το θέμα είναι «τυπικό» και «θα λήξει σύντομα», η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών θα συνεχιστεί, αφού σήμερα απορρίφθηκε η έφεση κατά της προφυλακίσεώς τους, άνευ ουσιαστικού λόγου.

Έτσι συνεχίζεται η κράτησή τους στις φυλακές υψίστης Ασφαλείας τύπου F, στην Αδριανούπολη, όπου βρίσκεται «και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Milliyet, προσπαθώντας να δώσει αέρα «τρομοκρατίας» στην όλη υπόθεση.

Οι χαχόλοι του ΥΠΕΞ προσπαθούσαν έως τώρα να χειριστούν ως μία τυπικότητα το όλο ζήτημα, ξεχνώντας ότι έχουν να κάνουν με ένα κράτος – απατεώνα ή στην συγκεκριμένη περίπτωση με ένα κράτος – εκβιαστή, που μετατρέπει μία υπόθεση που φυσιολογικά περιορίζεται σε επίπεδο διοικητών μονάδων σε υπόθεση αιχμαλωσίας.

Οι συνήγοροι που διόρισε το Ελληνικό Προξενείο δήλωσαν πως η εκδίκαση της υποθέσεώς τους θα γίνει από αύριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί φαίνεται να επεκτείνονται περιλαμβάνοντας την κατηγορία περί “κατασκοπείας”, αν και οι σχετικές πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες.

Βέβαια, όλα αυτά ισχύουν προς το παρόν γιατί είναι απολύτως βέβαιο πως η τουρκία με την φαινομενικά ανεξήγητη στάση της έχει σαφείς σκοπούς που ξεφεύγουν ακόμα και από την υπόθεση των «8». Μην ξεχνάμε ότι παρόμοιο περιστατικό απαγωγής είχαν κάνει και με γερμανό δημοσιογράφο, που εν τέλει κατέληξε σε ξεδιάντροπο παζάρι μεταξύ Ερντογάν και Μέρκελ.

Προς το παρόν, η μόνη αντίδραση ήρθε από τον Κοτζιά και ήταν ομολογουμένως τραγική, αφού στα πλαίσια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, δήλωσε: «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

Με μία τόσο άνευρη απάντηση που περιορίζεται σε δηλώσεις είναι βέβαιο πως οι τούρκοι θα “τραβήξουν” την υπόθεση όσο μπορούν για να έχουν όσο δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/theates-tsipras-kotzias-kammenos-paramenoun-omhroi-twn-tourkwn-oi-ellhnes-s#ixzz58u8QgzTF

Exit mobile version