Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανάλγητο ανθελληνικό κράτος: Έκοψαν το επίδομα στους δύο μοναδικούς κατοίκους της Κινάρου που βρίσκεται στο στόχαστρο της Τουρκίας

Ανάλγητο ανθελληνικό κράτος: Έκοψαν το επίδομα στους δύο μοναδικούς κατοίκους της Κινάρου που βρίσκεται στο στόχαστρο της Τουρκίας

Μπορεί η έκφραση «λεφτά υπάρχουν» να ισχύει για μέλη «ευπαθών κοινωνικών ομάδων» και κρατικοδίαιτες ΜΚΟ με συγκεκριμένο «ανθρωπιστικό» περιεχόμενο, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για άλλες περιπτώσεις.

Έτσι, λοιπόν, ψαλίδι έβαλε το υπουργείο Οικονομικών στο πενιχρό επίδομα της σύγχρονης Κυράς της Ρω, Ειρήνης Κατσοτούρχη, που μαζί με τον γιο της Γιώργο είναι οι μοναδικοί κάτοικοι της νησίδας Κινάρου στο κέντρο του Αιγαίου.

Η 73χρονη γυναίκα, που επέστρεψε από την Αυστραλία για να φυλάξει το νησί της, κάνει έκκληση στο κράτος «να ρίξει κάποιο βλέμμα και σε αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες», αφού όχι μόνο της έκοψαν το επίδομα, αλλά της ζητούν να πληρώσει και μίσθωμα για τις ξέρες όπου βόσκουν τα λιγοστά κατσίκια της! Η 73χρονη Ρηνιώ, όπως την αποκαλούν συγγενείς και φίλοι, μαζί με τον γιο της Γιώργο είναι σήμερα οι μοναδικοί κάτοικοι της απομακρυσμένης Κινάρου.

Τα τελευταία δυο χρόνια η Πολιτεία όχι μόνο τους έκοψε το μοναδικό επίδομα που λάμβαναν, αλλά καλούνται πλέον να πληρώσουν και … μίσθωμα για τις ξέρες όπου βόσκουν τα λιγοστά τους ζώα για να ζήσουν επάνω στο νησί. «Αυτοί τα παίρνουν διπλά και τριπλά και ζουν σαν βασιλιάδες και δεν νοιάζονται για εμάς τους ακρίτες που φυλάμε τα μικρά νησιά στο Αιγαίο, με τους τούρκους να πετάνε συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν θέλουμε πολλά, θέλουμε αυτά που δικαιούμαστε και μας έχουν κόψει», λέει η κυρία Κατσοτούρχη, που μαζί με τον γιο της βρίσκονται αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία.

Ο Γιώργος Κατσοτούρχης λάμβανε επιδότηση από τον Οργανισμό  Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) για την κτηνοτροφική του δραστηριότητα στο νησί. Ωστόσο, με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσει τίτλο ιδιοκτησίας, είτε μισθωτήριο συμβόλαιο της έκτασης όπου βόσκουν τα ζώα του, για να λάβει την επιδότηση. Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί την Κίναρο, όπως όλες τις νησίδες και βραχονησίδες, δημόσια περιουσία και ότι οι κάτοικοι τους θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο, εκτός και αν προσκομίσουν μισθωτήριο ή τίτλους ιδιοκτησίας. Χαρτιά που δεν διαθέτει η οικογένεια Κατσοτούρχη, η οποία δυσκολεύεται να αποδείξει την ιδιοκτησία της στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίναρος περιλαμβάνεται στη λίστα των 152 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο που η Τουρκία επιδιώκει να «γκριζάρει», υποστηρίζοντας προκλητικά ότι κατέχεται παράνομα από την Ελλάδα.

Αυτό είναι το (ανθ)ελληνικό κράτος, το οποίο μπορεί να έδινε αναδρομικά 23.000 ευρώ ως … επίδομα ενοικίου στην πρώην αναπληρώτρια υπουργό εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, δεν έχει όμως κανέναν ενδοιασμό να καταργήσει το πενιχρό επίδομα που μέχρι πρότινος έπαιρναν οι δύο σύγχρονοι Ακρίτες στην Κίναρο. Ελλάς, το (θλιβερό) μεγαλείο σου …

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ   

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analghto-anthellhniko-kratos-ekopse-to-epidoma-stous-duo-monadikous-katoiko#ixzz58yLDMWrw

Exit mobile version