Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Ιταλοί της Διασποράς ψήφισαν στις εθνικές εκλογές – Το αντισυνταγματικό τόξο τρέμει την ψήφο των Ελλήνων Ομογενών!

Οι Ιταλοί της Διασποράς ψήφισαν στις εθνικές εκλογές - Το αντισυνταγματικό τόξο τρέμει την ψήφο των Ελλήνων Ομογενών!

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στην Ιταλία επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες που εξέφραζαν τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα εγχώρια “προοδευτικά” Μέσα, αφού η συμμαχία της Δεξιάς του Μπερλουσκόνι και Εθνικιστών πέτυχε μια σαρωτική νίκη ερχόμενη πρώτη με 37%, ενώ εντός της συμμαχίας ισχυρότερη δύναμη αναδεικνύονται οι εθνικιστές με τη Λέγκα του Βορρά να συγκεντρώνει το 18,86% των ψήφων, έναντι 13,39% του κόμματος Forza Italia. Τα ευχάριστα νέα φαίνεται πως κυκλοφόρησαν γρήγορα με τον Παπαδημούλη του Σύριζα να χαρακτηρίζει τα μηνύματα που εκπέμπουν τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών ως “ανησυχητικά για κάθε δημοκράτη”.

Όλο τον προηγούμενο καιρό το σύνολο των ανταποκρίσεων του ελληνικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου περιοριζόταν στη διαφαινόμενη επιτυχία των εθνικιστών, καθώς και τα πιθανά μετεκλογικά σενάρια για το σχηματισμό κυβέρνησης ενώ μια πτυχή των εκλογών αυτών δεν αναδείχθηκε επουδενός και αυτό για ευνόητους λόγους. Η πτυχή αυτή έχει να κάνει με τον εκλογικό νόμο της Ιταλίας που προορίζει 18 εκλόγιμες θέσεις για τους Ιταλούς της διασποράς.

Συγκεκριμένα, 6 γερουσιαστές και 12 βουλευτές εκλέγονται από τους Ιταλούς που διαμένουν μόνιμα εκτός Ιταλίας με ξεχωριστές εκλογικές λίστες, θέσεις που αντιστοιχούν στο 2% των συνολικών θέσεων σε Γερουσία και Βουλή.

Ενώ η Ιταλία έχει αναγνωρίσει τη σημασία της ιταλικής διασποράς και της επιτρέπει να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας, στην Ελλάδα, τα κόμμα του αντισυνταγματικού τόξου επιμένουν να αποκλείουν κάθε σκέψη απόδοσης του δικαιώματος της ψήφου στα εκατομμύρια των Ελλήνων του εξωτερικού.

Είναι φανερό πως τα χρεωκοπημένα (ηθικά αλλά και οικονομικά) κόμματα δεν επιθυμούν τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στις εκλογικές διαδικασίες, γιατί σε κάθε μέτρηση, τείνουν να εκφράζουν έντονα πατριωτικά αισθήματα, ενώ δεν έχουν κανένα “πάρε δώσε” με το πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης. Τυχόν θεσμοθετημένη συμμετοχή των Ελλήνων της Γερμανίας, της Αυστραλίας και της Αμερικής στις εθνικές εκλογές θα ενίσχυε δραματικά τη Χρυσή Αυγή, ενώ τα ανθελληνικά κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, στις κάλπες που θα στήνονταν στην ομογένεια, κατά τη γνωστή έκφραση, δεν θα “βρίσκανε ούτε τη ψήφο τους”.

Η Χρυσή Αυγή έχει ως πάγια θέση ότι η ελληνική διασπορά δικαιούται και οφείλει να έχει λόγο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και έχει ζητήσει πλειστάκις, εντός και εκτός Βουλής, όπως θεσμοθετηθεί η συμμετοχή της Ομογένειας στις εθνικές εκλογές. Το ιταλικό μοντέλο, που προορίζει το 2% των θέσεων της Βουλής για την εκπροσώπηση της διασποράς είναι σίγουρα ένα καλό παράδειγμα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης: Τρέμει το κλεπτοκρατικό τόξο την ψήφο των Ελλήνων Ομογενών! Επανέφερε το θέμα στην Βουλή η Χρυσή Αυγή – ΒΙΝΤΕΟ

Άγγελος Ιωάννου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bouleutes-kai-gerousiastes-eklegoun-oi-italoi-ths-diasporas-aoratoi-oi-ellh#ixzz595Lw3euo

Exit mobile version