Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Τουρκία «πατά πόδι» στην Αλβανία: Αποκαθιστά μνημεία της οθωμανικής αυτοκρατορίας με δικά της χρήματα

Η Τουρκία «πατά πόδι» στην Αλβανία: Αποκαθιστά μνημεία της οθωμανικής αυτοκρατορίας με δικά της χρήματα

Η Τουρκία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να αναβιώσει το (φρικτό) όραμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια. Έτσι, λοιπόν, δεν πρέπει να μας προξενεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι η υπηρεσία συνεργασίας και συντονισμού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει την αποκατάσταση πέντε μνημείων της εποχής της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τουρκική υπηρεσία -που διατηρεί γραφείο στα Τίρανα- θα συνεχίσει «την παροχή τεχνικής βοήθειας σε κοινά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, με στόχο την προστασία τους και την κληροδότησή τους στις μελλοντικές γενιές».

Αξίζει να αναφερθεί ότι κλιμάκια της τουρκικής υπηρεσίας βρίσκονται στην Αλβανία από το 1996 και έχουν ολοκληρώσει περισσότερες από 300 τεχνικές και επιχειρηματικές συνεργασίες για την στήριξη της εγχώριας ανάπτυξης. Εκτός από τα μνημεία που ανακοινώθηκαν, οι τούρκοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την αποκατάσταση άλλων πέντε τεμενών.

Είναι ολοφάνερο ότι η Τουρκία εξαπλώνει τα πλοκάμια της (και) στην Αλβανία, με προφανή σκοπό να την χρησιμοποιήσει ως δορυφόρο στα επεκτατικά ανθελληνικά της σχέδια. Η υπενθύμιση της οθωμανικής κατοχής στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αυτά ακριβώς τα σχέδια εξυπηρετεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-tourkia-pata-podi-kai-sthn-albania.-me-dika-ths-chrhmata-apokathista-mnhm#ixzz595VZleRL

Exit mobile version