Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με την απειλή της κατάσχεσης ζουν 709.585 Έλληνες στον καιρό της “πρώτης φοράς αριστερά”

Με την απειλή της κατάσχεσης ζουν 709.585 Έλληνες στον καιρό της “πρώτης φοράς αριστερά”

Ξεκινάει η «επιδρομή» για την είσπραξη 31,2 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών προς τα ταμεία, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).

Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης του Κέντρου, ο χρόνος που θα δίνεται στους οφειλέτες στενεύει επικίνδυνα, καθώς αφορά διάστημα μόλις ενός τριμήνου από την ένταξη στο μητρώο του ΚΕΑΟ, για την άμεση λήψη αναγκαστικών μέτρων για όσους δεν επιλέγουν ρύθμιση ή εξόφληση. Στις περιπτώσεις δε, όπου θα υπάρξει απώλεια ρύθμισης, τότε το ΚΕΑΟ επιδιώκει η λήψη αναγκαστικών μέτρων να πραγματοποιείται εντός 70 ημερών.

Με την απειλή της κατάσχεσης σε κινητή και ακίνητη περιουσία, θα έρθουν αντιμέτωποι 709.585 οφειλέτες των Ταμείων, αν δεν εξοφλήσουν την οφειλή τους ή δεν ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι, το 10% των μηνιαίων εσόδων του ΚΕΑΟ, προέρχεται από τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία. Έτσι, από τα 5 εκατ. ευρώ τα οποία εισπράττονται από το ΚΕΑΟ κάθε μέρα από ρυθμίσεις, τα 500.000 ευρώ προέρχονται από τις κατασχέσεις σε λογαριασμούς.

Οι περισσότεροι οφειλέτες (42,48%) προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, που έχουν δημιουργήσει χρέος ύψους 13,73 δισ. ευρώ (42,75% του συνόλου). Λιγότεροι είναι οι οφειλέτες από το πρώην ΙΚΑ (38,9%), αν και χρωστούν μεγαλύτερο ποσό από απλήρωτες εισφορές (16,66 δισ. ευρώ ή 53,28% του συνόλου).

Υπενθυμίζεται πως το συνολικό ποσό των εισπράξεων που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2017 ανέρχεται σε 1.052.852.074 ευρώ έναντι 820.159.471 ευρώ πέρσι. Το 55% των συνολικών εισπράξεων προέρχεται από καταβολές δόσεων ρυθμίσεων, ενώ το 45% εισπράχθηκε από καταβολές εκτός ρυθμίσεων.

Για φέτος ο στόχος έχει τεθεί ακόμη υψηλότερα, καθώς το Κέντρο επιδιώκει να εισπράξει έσοδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Γίνεται πλέον ολοφάνερο για ακόμη μια φορά ότι πραγματικός στόχος των συριζανέλ και της κυβέρνησης παρωδίας, είναι η όσο το δυνατό πιο γρήγορη υφαρπαγή και ρευστοποίηση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, και την απόδοση της στους δανειστές τοκογλύφους. Τα πειθήνια όργανα της διεθνούς τοκογλυφίας έχουν καταλάβει ότι μετρούν τις τελευταίες μέρες τους, στην διακυβέρνηση της χώρας και προσπαθούν με κάθε τρόπο και κόστος, να φέρουν εις πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί, δηλαδή την πλήρη φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη.

Μόνο η Χρυσή Αυγή και οι Έλληνες Εθνικιστές μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτή και για αυτό ο πόλεμος εναντίον τους είναι λυσσαλέος από το σύστημα και τους δουλοπρεπείς ακολούθους του.

Μα ο καιρός που ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα αναλάβει τις τύχες της χώρας και των Ελλήνων είναι πια κοντά και μαζί την ανάληψη της εξουσίας θα έρθει και η απονομή της δικαιοσύνης για αυτούς πρόδωσαν τον Λαό και την Πατρίδα.

Νάκος Φώτης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-thn-apeilh-ths-katascheshs-zoun-709.585-ellhnes#ixzz59GBePiLA

Exit mobile version