Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οργή των κατοίκων στο Μενίδι για την συνεχιζόμενη παραβατικότητα

Οργή των κατοίκων στο Μενίδι για την συνεχιζόμενη παραβατικότητα

Η πανηγυρική «φιέστα» του Τσίπρα μπορεί να τελείωσε μετά τα εγκαίνια των κτιρίων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι, παρουσία του ιδίου, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα εφημερίδας, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια σημειώθηκαν «πυροβολισμοί με καραμπίνες μεταξύ Ρομά».

Μπορεί ο πρωθυπουργός, εκ του ασφαλούς, να ανέφερε πως η ασφάλεια είναι ένα δικαίωμα για όλους τους πολίτες, ωστόσο φαίνεται πως η σκληρή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική στο Μενίδι.

«Δεν έχει βρεθεί ο ένοχος της δολοφονίας του παιδιού μου», είπε ο Αθανάσιος Σουλούκους, πατέρας του 11χρονου Μάριου, ο οποίος πριν από 9 μήνες δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα από ανεξέλεγκτους πυροβολισμούς, κατά την διάρκεια σχολικής γιορτής κοντά στο σπίτι του. «Θα ήθελα να πω ότι έχουν περάσει εννέα ολόκληροι μήνες και τον Μάριο τον έχουν ξεχάσει. Αλλά να ξέρουνε πως όσο μου δίνει δύναμη ο Μάριος, θα με βρίσκουν μπροστά τους. Δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα. Οι έμποροι ναρκωτικών συλλαμβάνονται. Προφυλακίζεται κανένας; Όχι! Γιατί δεν ασχολείται κανείς με την σκληρή πραγματικότητα; Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση και να διαφοροποιηθεί», δήλωσε ο χαροκαμένος πατέρας.

Ένας άλλος κάτοικο δήλωσε, αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα, ότι «Εκεί μία χαρά πήγε. Αλλά εκεί ήταν το εύκολο. Το θέμα είναι να έρθει εδώ σε αυτή την δύσκολη περιοχή να δει πώς ζούμε καθημερινά. Το δύσκολο είναι εδώ. Εδώ δεν μπορεί να έρθει και δεν είναι ότι δεν θέλει, γιατί και να έρθει εδώ μπορεί να χυθεί αίμα», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Πυροβολισμοί έπεσαν πάλι εδώ χθες το βράδυ για ακόμη μία φορά λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού. Ακούγαμε τους πυροβολισμούς. Βέβαια, όταν ακούμε τους πυροβολισμούς, μπαίνουμε μέσα γιατί δεν ξέρουμε η σφαίρα πού θα πέσει. Μην πέσει πάνω στο κεφάλι μας όπως έπεσε και στο παιδάκι πέρσι. Δηλαδή, τι πρέπει να γίνει για να ασχοληθούν με αυτή την κατάσταση επιτέλους σε αυτήν την περιοχή; Χορτάσαμε δεσμεύσεις και λόγια από τους πολιτικούς όλα αυτά τα χρόνια και η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ανεξέλεγκτη. Εμένα με έχουν απειλήσει έξω από το σπίτι μου με όπλο όταν έκανα παρατηρήσεις».

Άλλος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος μάλιστα έχει πέσει θύμα ληστείας τουλάχιστον δύο φορές, κατήγγειλε ότι «Πρέπει να βελτιωθεί η ζωή στο Μενίδι συνολικά. Το να πούμε ότι κάναμε μια φιέστα, ΟΚ, την κάναμε την φιέστα. Μετά; Μόλις σβήσουν τα φώτα; Μόλις σβήσουν οι κάμερες; Τι γίνεται; Εδώ πέρα έχουμε πρόβλημα για τα παιδιά μας και για την ζωή μας γενικά. Δεν είναι έτσι, δεν είναι θεωρία. Υπάρχει πρόβλημα και δεν τους ακουμπάνε. Κάθε μέρα περνούν έξω από τα σπίτια μας ηρωινομανείς και πηγαίνουν να αγοράσουν την δόση τους».

Ένας ακόμη κάτοικος δήλωσε ότι «Εμπόριο ναρκωτικών, ενοχλήσεις από τους Ρομά, εμπόριο όπλων, τα βλέπουμε κάθε μέρα, τα ζούμε στον δρόμο μας, στα σπίτια μας, μπαίνουν μέσα, ενοχλούν, κλέβουν. Σε κεντρικές πλατείες πωλούνται ναρκωτικά… μέρα-νύχτα… ενώ σχεδόν καθημερινά πέφτουν πυροβολισμοί, όπως έπεσαν και αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού».

Σκληρές περιγραφές ειπωμένες από κατοίκους που ζουν υπό το καθεστώς φόβου μόνιμα στην περιοχή και όχι από «δικαιωματάκηδες», οι οποίοι από την άνεση και την ασφάλεια της διαμονής τους πολύ μακριά από την εν λόγω περιοχή πιπιλίζουν την καραμέλα του «ρατσισμού», της «τσιγγανοφοβίας» και της «μισαλλοδοξίας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/orgh-twn-katoikwn-sto-menidi-gia-thn-sunechizomenh-parabatikothta#ixzz59O0N0TWR

Exit mobile version