Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τα σχέδια της Τουρκίας στην Θράκη: Σχεδιάζουν την κατάργηση του θεσμού των ιεροδιδασκάλων!

Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τα σχέδια της Τουρκίας στην Θράκη: Σχεδιάζουν την κατάργηση του θεσμού των ιεροδιδασκάλων!

Σε ένα ακόμη βήμα προς την «τουρκοποίηση» της Θράκης, από την σφηκοφωλιά του προξενείου στην Κομοτηνή και τους εντολείς του από την Άγκυρα, φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των «χρήσιμων ηλιθίων» των ΑΝΕΛ.

Πρόκειται για την σχεδιαζόμενη κατάργηση του θεσμού των ιεροδιδασκάλων, οι οποίοι διδάσκουν το Κοράνι στα δημόσια σχολεία της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Έβρου. Μια νομοθετική ρύθμιση την οποία πολέμησε με σφοδρότητα το προξενείο, καθώς δίνει την δυνατότητα σε διορισμένους από τις νόμιμες μουφτείες ιεροδιδασκάλους να διδάσκουν το Κοράνι και αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα όσων επιχειρούν να εκτουρκίσουν τη νεολαία.

Ο πόλεμος στον συγκεκριμένο θεσμό πάντως δεν προέρχεται μόνο από αυτή την πλευρά, αλλά και από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Πριν από μερικές μέρες στην «Αυγή» δημοσιεύθηκε άρθρο του του γραμματέα της Νομαρχιακής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Σακελλίωνα, με τίτλο: «Οι αγωνίες της μειονότητας, η κυβέρνηση και η σαρία». Στο άρθρο αυτό ο Σακελλίων ουσιαστικά «απονομιμοποιεί» έναν θεσμό που «χαλάει την σούπα» της Άγκυρας στη Θράκη.

Μία κυβέρνηση, αλλά και ένα ολόκληρο «συνταγματικό τόξο» για να είμαστε ακριβέστεροι, «θίγεται» όταν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στην συμπεριφορά των τεσσάρων μουσουλμάνων βουλευτών, την ίδια ώρα όμως φροντίζει να διευκολύνει στο έπακρο την εξυπηρέτηση των σχεδίων του τουρκικού επεκτατισμού στην περιοχή της Θράκης.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταγγέλλει κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της Ελληνικότητας της Θράκης, καθώς και όλους όσοι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, αλλά σιωπούν για να μην χαρακτηριστούν ως «φασίστες» και «ρατσιστές».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-suriza-prowthei-ta-schedia-ths-tourkias-sthn-thrakh#ixzz59Ya41epu

Exit mobile version