Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιμένουν οι Αμερικάνοι για τα κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ: Πρέπει να γίνει ισομερής διαμοιρασμός και στις δύο κοινότητες

Την επίσημη θέση των ΗΠΑ για τους φυσικούς πόρους εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης επανέλαβε η Αμερικανίδα πρέσβης στην Λευκωσία κάνοντας σαφές ότι η γραμμή των «συμμάχων» μας είναι η δίκαιη μοιρασιά των κοιτασμάτων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ψευδοκράτους.

Την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ δεν περιμένουν προβλήματα από την Τουρκία σε σχέση με την γεώτρηση της Exxonmobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, διατύπωσε η Αμερικανίδα πρέσβης στη Λευκωσία, Κάθλιν Ντόχερτι.

Σε συνέντευξη Τύπου η κα. Ντόχερτι αναφέρθηκε κυρίως στα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ και στις έρευνες της Exxonmobil. Οι ΗΠΑ, ανέφερε, έχουν επανειλημμένα τονίσει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην εξερεύνηση και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, που θα ωφελήσουν και τις δυο κοινότητες.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει ισομερής διαμοιρασμός των φυσικών πόρων, ανάμεσα στις δυο κοινότητες, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διευθέτησης».

Η αμερικανίδα πρέσβης Ντόχερτι με τον τούρκο κατοχικό ηγέτη, Ακιντζί

Είναι ξεκάθαρο, είπε, πως μια διευθέτηση του Κυπριακού θα εξυπηρετούσε την ανάπτυξη των φυσικών πόρων και θα επιβεβαιωνόταν έτσι πως από αυτή θα ωφελούνταν όλοι οι Κύπριοι.

Η κα. Ντόχερτι εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει νέα προσπάθεια στο Κυπριακό, αλλά διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να πάρουν πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου. Επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να ρίξουν το βάρος τους στο Κυπριακό και όχι στο φυσικό αέριο, εφόσον, είπε, η εκμετάλλευσή του μπορεί να πάρει χρόνια.

Τα λόγια της Ντόχερτι αποτελούν ακόμα ένα χαστούκι στην προπαγάνδα των κυβερνητικών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που διατρανώνουν πως οι «σύμμαχοι» ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ υποστηρίζουν τα συμφέροντα της Ελλάδος!

Διαβάστε επίσης: Ποιον νομίζουν πως κοροϊδεύουν Τσίπρας και Καμμένος; Μοιρασιά με Τουρκία σε Κύπρο, Αιγαίο θέλουν οι ΗΠΑ!

Πόντιος Πιλάτος το ΝΑΤΟ μέσω Στόλτεμπεργκ: «Βρείτε τα μόνοι σας για τους Έλληνες Στρατιωτικούς – Η Τουρκία είναι ισχυρός μας σύμμαχος» – Ούτε λέξη από τον Καμμένο!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epimenoun-oi-amerikanoi-gia-ta-koitasmata-ths-kupriakhs-aoz-prepei-na-ginei#ixzz59kn9L0I1

Exit mobile version