Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προειδοποίηση ΕΛΑΜ: Η Τουρκία επιδιώκει την δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου

Προειδοποίηση ΕΛΑΜ: Η Τουρκία επιδιώκει την δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου
Αύξηση του πληθυσμού των τουρκοκυπρίων πρότεινε ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ώστε η οικονομία στην “βόρεια Κύπρο” να φτάσει το ίδιο επίπεδο με εκείνο των Ελληνοκυπρίων, όπως φέρεται να είπε στον “πρωθυπουργό” Τουφάν Ερχουρμάν και τον “αντιπρόεδρο” Κουντρέτ Οζερσάι κατά την συνάντηση που είχαν μαζί τους στην Άγκυρα, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν και ξεκαθαρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις τουρκικές επιδιώξεις που οι δικοί μας αρνούνται να αντιληφθούν.
Το τουρκικό πρακτορείο, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η διασφάλιση της ισορροπίας με τον νότο θα ωφελήσει τον ‘τ/κ λαό’”.
Για το φυσικό αέριο φέρεται να έδωσε το μήνυμα ότι “θα προστατευτούν τα δικαιώματα των Τ/κ μέχρι τέλους”. “Οι Ε/Κ ή να περιμένουν τη λύση ή αν δεν περιμένουν να εντάξουν τους Τ/Κ στη διαδικασία. Κάτι πέραν από αυτό δεν είναι αποδεχτό”, φέρεται να είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. Στη συνάντηση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές τονίστηκε ότι Άγκυρα έχει αποφασιστική στάση στο θέμα του φυσικού αερίου και ότι τ/κ πλευρά και Άγκυρα έχουν τις ίδιες απόψεις επί του θέματος.
Αυτά είναι καλά να τα κρατούν στο μυαλό τους όσοι πιστεύουν σε ένα διακανονισμό του Κυπριακού στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αλλά και όσους αρέσκονται να παίζουν με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες.
Θα πρέπει να αντιληφθούν άπαντες ότι η Τουρκία έχει στρατηγική για την Κύπρο, βασισμένη στις επεκτατικές της πολιτικές.
elamcy.com

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhsh-kai-epishma-stochos-h-dhmografikh-alloiwsh-ths-kuprou#ixzz59lMkEo9K

Exit mobile version