Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα Μνημόνια και η ψευδολογία «χαλάρωσης» από την κυβέρνηση

Τα Μνημόνια και η ψευδολογία «χαλάρωσης» από την κυβέρνηση

Μπορεί οι πολιτικοί απατεώνες της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να έχουν αρχίσει εκ νέου (έστω και σε χαμηλού τόνους) να ψευδολογούν για «χαλάρωση» κάποιων πλευρών της μνημονιακής πολιτικής, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική.

Λίγες ημέρες πιο πριν ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ από το μακρινό Τόκιο έστειλε για πολλοστή φορά το ξεκάθαρο μήνυμα: «Αν η βιωσιμότητα του χρέους απαιτεί πρόσθετη ελάφρυνση, είμαστε προετοιμασμένοι να την χορηγήσουμε μόνο εφόσον η Ελλάδα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις».

Αυτό το «μόνο εφόσον» είναι που φανερώνει το σχέδιο της νέας επιτροπείας: μέτρα διευθέτησης του χρέους έναντι «μεταρρυθμίσεων» (δηλαδή, συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής). Κι επειδή η ανάγκη για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής θα είναι διαρκής, η διευθέτηση του χρέους δεν θα γίνει εφάπαξ, αλλά μέσα από ένα σχέδιο περιοδικών διευθετήσεων.

Για παράδειγμα, με περιοδικότητα πενταετίας που μπορεί να προσφέρει έναν αποτελεσματικότατο μηχανισμό επιτροπείας, σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες μηχανισμούς ελέγχου της Ε.Ε. («ευρωπαϊκό εξάμηνο» κ.τ.λ.). Αυτή είναι η (σκληρή) ουσία. Όλα τα υπόλοιπα είναι ο «σανός» που προσφέρεται από την κυβέρνηση για λαϊκή κατανάλωση.

Και επειδή οι πρόθυμοι εθελόδουλοι στους διεθνείς τοκογλύφους «Πρώτη φορά Αριστερά» πολιτικοί απατεώνες γνωρίζουν πως «έτσι έχουν τας πράγματα», φροντίζουν ακόμη και στην ψευδολογία τους να έχουν χαμηλούς τους τόνους.

Ακριβώς επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμη και αυτοί οι χαμηλοί τόνοι θα διαψευστούν οικτρά. Ως ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το έχουμε τονίσει πολλές φορές μέχρι τώρα, με τα γεγονότα να μας επιβεβαιώνουν κάθε φορά ολοένα και πιο δραματικά: τα Μνημόνια έχουν την λογική της κινούμενης άμμου. Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ’ αυτά τόσο περισσότερο βουλιάζεις…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-mnhmonia-kai-h-pseudologia-chalarwshs-apo-thn-kubernhsh#ixzz59q1VgJt4

Exit mobile version