Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανηγυρική αθώωση της εφημερίδας “Χρυσή Αυγή” σε δίκη με τον αντιρατσιστικό νόμο!

Πανηγυρική αθώωση της εφημερίδας “Χρυσή Αυγή” σε δίκη με τον αντιρατσιστικό νόμο!

Συντρίβουμε τα εργαλεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων – Αθώοι οι Συναγωνιστές που κατηγορούνταν για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου!

Άλλη μια υπόθεση που έφτασε στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων δυνάμει του αντιρατσιστικού νόμου (Ν. 927/1979) αποδείχθηκε τελείως αβάσιμη. Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» επειδή στο πρωτοσέλιδο του φύλλου 920 είχαν χρησιμοποιήσει την λέξη «λαθρομετανάστευση» και την φράση «ΆΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ».

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα το πρωί, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώους τους κατηγορουμένους με το σκεπτικό ότι από το περιεχόμενο του επίμαχου δημοσιεύματος δεν προέκυψε προτροπή ή υποκίνηση βίας κατά αλλοδαπών προσώπων.

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε αστυνομικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ο οποίος δήλωσε ότι «Η δικογραφία σχηματίστηκε επειδή από τους προϊσταμένους μου κρίθηκε ότι  ο όρος λαθρομετανάστευση παραβιάζει την πολιτική ορθότητα».

Τα επιχειρήματα του μάρτυρα δεν έπεισαν τον Εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων λέγοντας-μεταξύ άλλων-ότι «Η λαθρομετανάστευση αποτελεί μία παράνομη πράξη και ταυτόχρονα ένα κοινωνικό πρόβλημα…η εφημερίδα απλά ανήγγειλε την πραγματοποίηση μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, πράγμα που κάθε πολίτης δικαιούται να κάνει…Η υπόθεση θα έπρεπε να είχε τεθεί στο αρχείο και να μην φθάσει στο ακροατήριο».

Ο αγώνας για την δικαίωση της Χρυσής Αυγής σε όλα τα μέτωπα συνεχίζεται!

Διαβάστε επίσης: Δικαστική απόφαση-χαστούκι στους σκευωρούς! Απαλλακτικό βούλευμα για τους βουλευτές μας που διώκονταν για τις… ομιλίες τους!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panhgurikh-athwwsh-ths-efhmeridas-chrush-augh-se-dikh-me-ton-antiratsistiko#ixzz59q5awJQy

Exit mobile version