Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Ελληνισμός μπροστά σε νέες προκλήσεις

Ο Ελληνισμός μπροστά σε νέες προκλήσεις

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή αποτελεί την μοναδική πολιτική δύναμη που εδώ και δεκαετίες έχει επικεντρωθεί στα μείζονα εθνικά ζητήματα του τόπου. Η πολιτική θεώρηση του γνήσιου εθνικιστικού κινήματος είναι τέτοια όπου αντιλαμβάνεται πως οποιοδήποτε μικρο-οικονομικό πρόβλημα είναι αμελητέο μπροστά σε ένα εθνικό κίνδυνο. Τα χρόνια των παχέων αγελάδων μάλιστα η Χρυσή Αυγή λοιδορήθηκε όσο κανείς, ακριβώς για αυτήν την επικέντρωση της πολιτικής της δράσης στα εθνικά ζητήματα.

Για το σύστημα και τους πιστούς ακολούθους του η εποχή των εντάσεων στα Βαλκάνια και την Α.Μεσόγειο είχε τελειώσει. Για τους βολεμένους “ωχαδερφιστές” υπήρχε μόνο Ευρωπαϊκή Ένωση, ατελείωτα δάνεια και παγκόσμια ειρήνη ξεχνώντας ότι η ανθρώπινη ιστορία διαμορφώνεται από τις συγκρούσεις των λαών.

Δυστυχώς η Χρυσή Αυγή επιβεβαιώθηκε. Αποδείχθηκε ότι η ειρήνη και η ψευτοευημερία στην Ελλάδα ήταν μια καλοστημένη απάτη. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η ανάδυση του Αλβανικού κινδύνου, η tουρκική προκλητικότητα και η λαθρομετανάστευση έχουν πάρει τροπές πιο επικίνδυνες από ποτέ. Η διαβόητη ασφάλεια που πρόσφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε εντελώς ανύπαρκτη καθώς δύο Έλληνες Στρατιώτες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως θεωρούνται και Ευρωπαίοι πολίτες – στρατιώτες χώρας μέλους του ΝΑΤΟ βρίσκονται υπό τουρκική αιχμαλωσία και δεν αντιδράει κανείς.

Κανένας εθνικιστής όμως δεν μπορεί να χαρεί με αυτή την πικρή δικαίωση της ιστορίας, παρά να οπλιστεί με θάρρος και υπομονή γνωρίζοντας ότι βαδίζει στο σωστό μονοπάτι. Ένα μονοπάτι δύσκολο μα λυτρωτικό στο τέλος του.

Ο Ελληνισμός βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Προκλήσεις που γιγαντώθηκαν λόγω της αδιαφορίας αλλά και της ηθικής παρακμής των νεοελλήνων. Ο τρόπος αντιμετώπισης και η τελική έκβαση των προκλήσεων αυτών θα κρίνει την πορεία του Ελληνισμού για πολλά χρόνια. Ο Ελληνισμός επομένως έχει πλέον δύο επιλογές. Ή επιλέγει να συνεχίσει την ασυνάρτητη πορεία του στο γεωπολιτικό και ιστορικό γίγνεσθαι ή συστρατεύεται κάτω από μια εθνική ηγεσία με σχέδιο για την εξέλιξή του.

Ο γίγαντας που λέγεται Ελληνισμός πρέπει να ψάξει βαθιά μέσα του και να ανασύρει τα στοιχεία που τον έκαναν στο παρελθόν “μπροστάρη” της ανθρωπότητας. Ο γίγαντας λοιπόν αυτός πρέπει να σταθεί στα πόδια του το συντομότερο δυνατό γιατί αλλιώς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με μεγάλες εθνικές ήττες.

Γραικός Φώτης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ellhnismos-mprosta-se-nees-proklhseis#ixzz59vDZIfmn

Exit mobile version