Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παγκόσμια Τράπεζα: Οι ολιγάρχες μας το παρακάνανε και ανεβαίνει ο Εθνικισμός!

Παγκόσμια Τράπεζα: Οι ολιγάρχες μας το παρακάνανε και ανεβαίνει ο Εθνικισμός!

Πολλές εκλογικές διαδικασίες έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια τον τρόμο στον, κατά Παπαδιαμάντη, «διαρκή αντίχριστο», την διεθνή πλουτοκρατία που καταδυναστεύει τους Λαούς. Κοινός παρανομαστής όλων των εκλογικών διαδικασιών η άνοδος των Εθνικιστών και το κλάμα το φυλλάδων και των καναλιών.

Περί του ζητήματος, υπήρξε αναφορά μέχρι και στην προσφάτως εκδοθείσα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, περί της οποίας μίλησε σε συνέντευξή της η επικεφαλής του διεθνούς πλουτοκρατικού οργανισμού και είπε:

«Αν δεν αντιμετωπιστεί η κατάσταση της όξυνσης των εισοδηματικών ανισοτήτων, ο κόσμος θα αισθάνεται όλο και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια και απογοήτευση, και θα γυρνά την πλάτη στην ευρωπαϊκή πολιτική τάξη και στους θεσμούς. Οι ανισότητες καθιστούν εύφορο το έδαφος για την ανάπτυξη του λαϊκισμού. Και αυτό αφορά όχι μόνο την ανάδειξη δημεγερτών πολιτικών που επαγγέλλονται αλλοπρόσαλλες λύσεις αλλά και τη διάδοση στις κοινωνίες μνησίκακων και αποπροσανατολιστικών, για το πρόβλημα, στερεοτύπων»

Αυτό που λέει η βουλγάρα κεντροδεξιά επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι ότι η διαρκής φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο συνεχής πλουτισμός της ίδιας κυβερνώσας ελίτ, των ολιγαρχών δηλαδή, εν τέλει οδηγεί τον κόσμο σε απόψεις «μη πολιτικά ορθές» και εθνικιστικές. Κοινώς, οι ολιγάρχες το παρακάνανε και διογκώνουν τον Εθνικισμό.

Η ανάγνωση της επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι, βεβαίως, μαρξιστική και ως εκ τούτου λανθασμένη, αφού περιορίζει το ζήτημα στο υλιστικό πεδίο και παραβλέπει τα μείζονα θέματα, όπως η λαθρομετανάστευση, τα Εθνικά Θέματα και βεβαίως την σύνδεση των σύγχρονων γενεών με τις προηγούμενες μέσω της κοινής καταγωγής και όλων των παρελκόμενων της, όπως τα ήθη, τα έθιμα, η γλώσσα κλπ.

Ακόμα και αυτή η λειψή ανάλυση, όμως, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον, αφού ο διαρκής πλουτισμός των σύγχρονων φεουδαρχών τυράννων δεν απασχόλησε την Παγκόσμια Τράπεζα πριν την άνοδο του Εθνικισμού, αλλά επειδή ανέβηκε ο Εθνικισμός. Κοινώς, αν δεν υπήρχαν οι Εθνικιστές, θα έπρεπε οι ευρωπαϊκοί Λαοί να τους εφεύρουν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pagkosmias-trapeza-oi-oligarches-mas-to-parakanane-kai-anebainei-o-ethnikis#ixzz59vFH0gSp

Exit mobile version