Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λύσσαξαν οι «δικαιωματάκηδες» με την πανηγυρική αθώωση του Αμβροσίου

Λύσσαξαν οι «δικαιωματάκηδες» με την πανηγυρική αθώωση του Αμβροσίου

Η αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου φαίνεται ότι έπεσε… βαριά στα στομάχια των «αντιρατσιστών», «δικαιωματάκηδων» και της υπόλοιπης συνομοταξίας.

Από την φυλλάδα των συντακτών, με τον τίτλο «Προκλητική απόφαση του δικαστηρίου για Αμβρόσιο» μέχρι κάποιους άλλους δημοσιογράφους (και όχι μόνον), η απογοήτευση ήταν κάτι παραπάνω από προφανής. Ήθελαν μια καταδικαστική απόφαση του Αμβροσίου, προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν ως «μπαμπούλα» για το άμεσο μέλλον και ως «μπούσουλα» για την άσκηση παρόμοιων διώξεων. Αν χρειάζεται, ενδεικτικά, να σταθούμε σε μια τέτοια στάση, μπορούμε να εστιάσουμε στο πρόσωπο του γνωστού «δικαιωματάκια» Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δίκης, έγραψε τα εξής: «Το δικαστήριο λειτουργούσε μέσα εκεί. Μα η δικαιοσύνη ήταν απέξω».

Καταρχάς, θα πρέπει να πούμε ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως (και) το προσωπικό στοιχείο της λύπης του Παπαϊωάννου για το αποτέλεσμα της δίκης, καθώς η σύζυγός του ήταν συνήγορος πολιτικής αγωγής εναντίον του Αμβροσίου. Από εκεί και πέρα, όμως, θα μας χαρακτηρίσει, άραγε, ως υπερβολικούς αν τυχόν θεωρήσουμε ότι διακρίναμε στοιχεία… «μνησικακίας» και «μισαλλοδοξίας» στην αντίδρασή του για την συγκεκριμένη απόφαση; Χρησιμοποιήσαμε τις δύο συγκεκριμένες λέξεις, ακριβώς επειδή έχουμε δει να τις μεταχειρίζεται και ο ίδιος σε διάφορες παρεμβάσεις του.

Αλλά πολύ περισσότερο, θα θέλαμε να μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί όταν γράφει ότι «η δικαιοσύνη ήταν απ΄ έξω». Ελπίζουμε, πάντως, να μην εννοεί τον όχλο κάποιων αλητών που επιτέθηκαν άνανδρα στον πρώην Βουλευτή Αχαΐας Μιχάλη Αρβανίτη. Αλήθεια, θα καταδικάσει το γεγονός αυτό; Ή μήπως τελικά η βία εναντίον όσων δεν ανήκουν στο περιβόητο «Συνταγματικό τόξο» είναι όχι μόνο ατιμώρητη, αλλά και επιβεβλημένη;

Γνωρίζουμε, βεβαίως, ότι ο Παπαϊωάννου δεν πρόκειται να απαντήσει γιατί -προφανώς- κινείται στο γνωστό πλαίσιο του «δεν κάνω διάλογο με φασίστες». Ούτε εμείς επιθυμούμε να κάνουμε διάλογο με εθνομηδενιστές, ανεξάρτητα από το ότι κάποια ερωτήματα πρέπει να τίθενται σε εκείνους που με μονόπλευρες «αναλύσεις» θέλουν να παρουσιάζουν τα πράγματα όπως τους βολεύει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/lussajan-oi-dikaiwmatakhdes-me-thn-panhgurikh-athwwsh-tou-ambrosiou#ixzz59vN9aL6Y

Exit mobile version