Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κουβέλης: Θα ξεπουλήσουμε την Μακεδονία για να εξυπηρετήσουμε το ΝΑΤΟ!

Κουβέλης: Θα ξεπουλήσουμε την Μακεδονία για να εξυπηρετήσουμε το ΝΑΤΟ!

Σαφέστατος υπήρξε σε συνέντευξή του ο Κουβέλης σχετικά με τους λόγους που οι συριζαίοι βιάζονται να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας στους σκοπιανούς.

Σε ερώτηση για το αν θα στηρίξει την λύση στο Σκοπιανό, ο Κουβέλης είπε:

«Η λύση του λεγόμενου «μακεδονικού ζητήματος» είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα, με προϋποθέσεις που αφορούν τους αλυτρωτισμούς, την εγγύηση των συνόρων και με σύνθετη ονομασία, με χρήση έναντι όλων (erga omnes). Η χώρα μας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη σταθερότητα της περιοχής και να αναδειχθεί παράγοντας αυτής της σταθερότητας».

Βεβαίως, οι μόνοι που ενδιαφέρονται για την «σταθερότητα της περιοχής» είναι οι νατοϊκοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους. Ιδιαίτερα στα Σκόπια έχουν μία μεγάλη στρατιωτική βάση που σκοπό της έχει τον έλεγχο των αγωγών που διατρέχουν ήδη την περιοχή ή που πρόκειται να το κάνουν.

Ο Κουβέλης στην συνέχεια έσπευσε να επιχειρηματολογήσει σχετικά με την θέση του, αναπαράγοντας έωλα στερεότυπα, τα οποία και σας παραθέτουμε, προκειμένου να τα απαντήσουμε:

«Να συνυπολογίσουμε ότι η «μη λύση» τροφοδοτεί τις επεκτατικού χαρακτήρα επιλογές της Τουρκίας, η οποία επιδεικνύει το «ενδιαφέρον» της για τους τουρκικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς της περιοχής, για να αναπτύξει το δικό της τόξο επιρροής. Να συνυπολογίσουμε ακόμα και την αναδεικνυόμενη, από πολιτικές δυνάμεις της περιοχής, διάθεση για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας».

Ενδιαφέροντα «επιχειρήματα» από έναν άνθρωπο που υπηρέτησε κυβερνήσεις οι οποίες φρόντισαν για την επέκταση του τόξου επιρροής της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη. Από την μία, λοιπόν, το ελλαδικό κράτος φροντίζει να στεριώσει η επιρροή της Τουρκίας στους Έλληνες Πομάκους και από την άλλη «νοιάζεται» για το ισλαμικό τόξο στα Σκόπια, το οποίο προφανώς δεν επηρεάζεται από την «λύση» ή «μη λύση» του ονοματολογικού των Σκοπίων.

Όσον αφορά την «Μεγάλη Αλβανία», την επιδιώκουν οι ίδιοι αυτοί που επιζητούν την «σταθερότητα» των Σκοπίων, δηλαδή οι αμερικανοί και οι νατοϊκοί πάτρωνες του Κουβέλη, των συριζαίων και των νεοδημοκρατών, οι οποίοι πολέμησαν μαζί με τον UCK για να αποσχισθεί το Κόσσοβο από την Σερβία. Ας μάθει, λοιπόν, ο Κουβέλης πρώτα την ιστορία της περιοχής, της οποίας θέλει την «σταθερότητα» και μετά ας επιχειρηματολογεί ως υφιστάμενος του Καμμένου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/koubelhs-tha-jepoulhsoume-thn-makedonia-gia-na-ejuphrethsoume-to-nato#ixzz5A6mLGCbq

Exit mobile version