Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Ερντογάν κατέλαβε το Αφρίν μαζί με τους ισλαμιστές συμμορίτες! Θα του στείλουν συγχαρητήρια οι πολιτικάντηδες «φίλοι» του;

Παρά τις συνεχείς προκλήσεις της τουρκίας σε Κύπρο, Αιγαίο και στον Έβρο με την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών το εγχώριο πολιτικό καταστημένο συνεχίζει το παραμύθι της ελληνοτουρκικής φιλίας και της ευρωπαϊκή προοπτικής της γειτονικής χώρας.

Σήμερα λοιπόν ο σουλτάνος ανακοίνωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύριοι «αντάρτες», που είναι σύμμαχοί τους, εισέβαλαν στην κουρδική πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Και το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι: οι Σύριζα-Ανέλ, ΝΔ-Πασόκ, μνημονιακά κόμματα και αποκόμματα θα συγχαρούν τον «σύμμαχό φίλο της Ελλάδας Ερντογάν»  για την επιτυχία του όπως τον υποδέχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στην Πατρίδα μας;

Η Άγκυρα είχε εξαπολύσει από τον Ιανουάριο την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», με στόχο να διώξει από την περιοχή τους μαχητές της κουρδικές πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

«Το κέντρο της πόλης Αφρίν είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του ελεύθερου συριακού στρατού με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από τις 8:30 το πρωί», ανακοίνωσε ο Ταγίπ  Ερντογάν σε ομιλία του.  Υπό έλεγχο έχουν τεθεί πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντελραχμάν.

«Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία! Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού!», είπε στην ομιλία του ο Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Μοχάμαντ αλ Χαμαντίν διευκρίνισε ότι οι αντάρτες έχουν ήδη θέσει υπό τον έλεγχό τους τμήματα της πόλης και ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν συναντήσει αντίσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την έναρξη του «εμφύλιου» το 2011 στην Συρία οι πολιτικάντηδες της χώρας μας στήριξαν τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) δηλαδή των τρομοκρατών ισλαμιστών, κλείνοντας την πρεσβεία μας στην πολύπαθη αυτή χώρα και καταγγέλλοντας παράλληλα την νόμιμη κυβέρνηση του Προέδρου Άσαντ.

Μάλιστα η αμερικανοκομμουνίστρια Δούρου τόσο το 2011, όσο και το 2013 με την ιδιότητα της τότε ως υπευθύνου της Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καλούσε δηλαδή τις δυτικές δυνάμεις, να επέμβουν στρατιωτικά  στη Συρία για να ανατρέψουν τον Άσαντ ώστε έρθουν στην εξουσία οι συμμορίτες ισλαμιστές του FSA.

Οκτώ χρόνια μετά, η τουρκική σημαία κυματίζει στο Αφρίν μαζί με την σημαία του FSA, ενώ ουκ ολίγες φορές έχουμε δει την σημαία των τρομοκρατών ισλαμιστών σε Ελληνικές πόλεις μαζί με «προσφυγάκια» που εγκατέλειψαν το μέτωπο. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να τους δούμε και με την τουρκική!

Είναι σαφές πλέον πως η τουρκία δεν καταλαβαίνει ούτε από συριοτουρκικές φιλίες, ούτε από ελληνοτουρκικές φιλίες, το μόνο που καταλαβαίνει είναι την πολιτική των κανονιοφόρων.

Βίντεο 

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF μεταδίδει ότι σε συνομιλία που κατάφερε να έχει με πηγή του που παραμένει στην πόλη της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, η οποία καταλήφθηκε το πρωί της Κυριακής από τον τουρκικό στρατό, οι εισβολείς φαίνεται ότι ξεκίνησαν τις εκτελέσεις Κούρδων αποκεφαλίζοντας δύο ανθρώπους. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, μισθοφόρους του τουρκικού στρατού.

Περισσότερες φωτογραφίες 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-erntogan-anakoinwse-pws-katelabe-to-afrin-tha-tou-steiloun-sugcharhthria#ixzz5A6mgbA00

Exit mobile version