Μαζί με την εφημερίδα τους χθες στο «Πρώτο Θέμα» έδιναν το παιδικό μυθιστόρημα «Μέγας Αλέξανδρος» του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη.
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, όπως γνωρίζαμε αλλά και διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Μουσείου Καζαντζάκη, είχε πρωτοδημοσιευτεί σε συνέχειες στο περιοδικό «Νεολαία» του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου και συγκεκριμένα ξεκίνησε στο τεύχος 19 της 10ης Φεβρουαρίου του 1940, με τελευταία δημοσίευση στο τεύχος 52 της 28ης Σεπτεμβρίου 1941, πάντα υπό τον τίτλο «Στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και με τον Καζαντζάκη να υπογράφει ως «Α.Β.Γ».
Αυτά δεν είναι τίποτε… κρατικά μυστικά. Όπως προείπαμε αναφέρονται και στην σελίδα του Μουσείου Καζαντζάκη. Δεν αναφέρονται, όμως, στο ένθετο περιοδικό σε κανένα σημείο της εκδόσεως του βιβλίου, ούτε πουθενά αλλού στην εφημερίδα ή το σχετικό ένθετό της.
Για να μην είμαστε άδικοι με την συγκεκριμένη εφημερίδα, προ ολίγων μηνών το ίδιο μυθιστόρημα είχε προσφερθεί με την εφημερίδα «Έθνος», στην έκδοση του οποίου επίσης δεν υπάρχει καμία αναφορά στην πρώτη έκδοση του συγκεκριμένου έργου στο περιοδικό νεολαίας της 4ης Αυγούστου.
Όλα αυτά, βεβαίως, εντάσσονται στην από δεκαετίες προσπάθεια των «προοδευτικών» για αποπολιτικοποίηση (ακριβέστερα «απόεθνικιστικοποίηση) των μεγάλων πνευματικών ανθρώπων της Ελλάδος, το σύνολο των οποίων ήταν κοντά στο Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου και στις Εθνικές Ιδέες.
Αυτό για να μπορέσουν να μιλήσουν για «αγράμματους εθνικιστές» και όλα τα άλλα φαιδρά που κατά καιρούς λέγονται από τους ουραγούς της διεθνούς τοκογλυφίας.
Η αλήθεια είναι πως οι κορυφογραμμές του Ελληνικού Πνεύματος διακατέχονταν από Εθνικές Ιδέες και ως παραδείγματα θέτουμε εκ του προχείρου τους Καζαντζάκη, Σικελιανό, Παλαμά και άλλους πολλούς.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-megas-alejandros-tou-kazantzakh-to-kathestws-ths-4hs-augoustou-kai-h-siwp#ixzz5ACUOJzrD