Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζουν τον ψυχολογικό πόλεμο οι Τούρκοι στον Έβρο: “Τυφλώνουν” με προβολείς τα συνοριακά φυλάκια

Συνεχίζουν τον ψυχολογικό πόλεμο οι Τούρκοι στον Έβρο: “Τυφλώνουν” με προβολείς τα συνοριακά φυλάκια

Άμεση ανάγκη για διπλωματικά αντίμετρα για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στην Τουρκία

Επιβλητικά καθίσταται απαραίτητη η διπλωματική δράση ως αποτελεσματικό αντίμετρο για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο, πλήρως αδικαιολόγητη η παράλυση του Κοτζιά σε όλα τα Εθνικά Θέματα.

Στις 18 Μαρτίου 2018 υπήρξαν αναφορές ότι οι τούρκοι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν δυνατούς προβολείς για να φωτίζουν τα ελληνικά φυλάκια με στόχο την τύφλωση της Ελληνικής Συνοριακής Φρουράς.

Η τύφλωση του αντιπάλου με δυνατό εστιασμένο φως συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία της ήπιας ισχύος (παθητικής επιθετικότητας) στον τομέα του ψυχολογικού πολέμου. Ο απώτερος σκοπός είναι η πτώση του ηθικού (κάμψη της θέλησης, δημιουργία ψυχολογικής έντασης) του αντιπάλου. Επιπροσθέτως η αποτελεσματικότητα των τακτικών ήπιας ισχύος του ψυχολογικού πολέμου ενισχύεται όσο δεν υπάρχει καμία άμεση αντίδραση από την άλλη πλευρά, όπως μια αποτελεσματική διπλωματική αντίρροπη δύναμη.

Δυστυχώς η απάθεια του υπουργείου Εξωτερικών κάτω από τις οδηγίες του κομμουνιστή Νίκου Κοτζιά επιτρέπει την καθημερινή γιγάντωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ενάντια στα σχέδια των τούρκων σχετικά με την αυξανόμενη ένταση προς την Ελλάδα είναι αναγκαία η διπλωματική δράση, όπως  για παράδειγμα η αυστηρή φύλαξη των επίγειων και θαλάσσιων συνόρων από τις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, η αυστηρή ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης, η συνοπτική απέλαση των λαθρομεταναστών που έχουν καταντήσει λαθρέποικοι με ζηλευτά επιδόματα, το κλείσιμο του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή για αρχή με συνέχεια στις επόμενες διπλωματικές αποστολές, εμπάργκο ή τεράστια φορολόγηση στα τουρκικά εισαγόμενα προϊόντα και ενεργοποίηση βίζας με υπέρμετρο κόστος μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδος, για δύο κύριους λόγους:

1. Άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Ανθ/γου Α. Μητρετώδη και Λ/χια Δ. Κούκλατζη που κρατούνται παράνομα από την Τουρκία.

2. Εξουδετέρωση της τουρκικής επιθετικότητας και κάμψη του ηθικού των τούρκων για δημιουργία πολιτικών και στρατιωτικών συμβάντων με την Ελλάδα.

Συμπερασματικά η τουρκική προκλητικότητα θα συνεχίζει να αυξάνεται όσο η Ελλάδα των νεοφιλελεύθερων κομμουνιστών των Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά και Μητσοτάκη δεν εφαρμόζει κανένα αντίμετρο στα σχέδια του Ερντογάν. Η σημερινή απραξία δεν θα ξεφουσκώσει την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται, αντιθέτως θα οδηγήσει σε συνεχιζόμενη κλιμάκωση με αρνητικά αποτελέσματα για την Ελλάδα.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή έχει το σχέδιο και τις δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί με τον σωστό τρόπο η αυξανόμενη επιθετικότητα της τουρκικής απειλής.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizoun-ton-psuchologiko-polemo-oi-tourkoi-ston-ebro-tuflwnoun-me-probo#ixzz5ACV8Z993

Exit mobile version