Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεσάλωσαν και οι βούλγαροι: Δημοσιοποιούν χάρτες με Ελληνικά εδάφη ως δικά τους! Αδιαφορεί η κυβέρνηση των εθνομηδενιστών

Μετά την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια, προστέθηκε και η Βουλγαρία στον κατάλογο των γειτονικών χωρών στις οποίες δημοσιεύονται χάρτες όπου συμπεριλαμβάνονται εδάφη της Ελλάδας.

Στις αρχές Μαρτίου, ο συνασπισμός στην Βουλγαρία «Ενωμένοι Πατριώτες», ο οποίος μετέχει στην Κυβέρνηση Μπορίσωφ, γέμισε τους δρόμους της Φιλιππούπολης με γιγαντοαφίσες που απεικόνιζαν την «Μεγάλη Βουλγαρία».

Με αφορμή την επέτειο της αυτονομήσεως της Βουλγαρίας από την οθωμανική αυτοκρατορία, οι Βούλγαροι επέλεξαν να στείλουν και αυτοί μετά τους σκοπιανούς, τους «τσάμηδες» και τους τούρκους να διεκδικήσουν ελληνικά εδάφη, επιδεικνύοντας μια επεκτατική συμπεριφορά λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της Βάρνας.

Στις αφίσες, δεκάδες περιοχές της βορείου Ελλάδος ήταν βαμμένες στα χρώματα της βουλγαρικής σημαίας. Μεταξύ των πόλεων περιλαμβάνονται η Ξάνθη, η Καβάλα, η Καστοριά, το Κιλκίς και οι Σέρρες. Όλως… τυχαίως, στον ίδιο χάρτη απεικονίζεται και το προσφάτως εγκαινιασμένο μνημείο του «Λέοντα του Αγίου Στεφάνου», μπροστά από το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού, όπου είναι χαραγμένος ο συγκεκριμένος χάρτης.

Με την Βουλγαρία να μπαίνει κι αυτή στον χορό του επεκτατισμού σε βάρος της Ελλάδας, η Χώρα μας είναι η μοναδική που επί δεκαετίες κινείται στο ηττοπαθές και εθνικά επικίνδυνο πλαίσιο του «δεν διεκδικούμε τίποτε», με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για το μέλλον της Πατρίδας μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kai-oi-boulgaroi-dhmosiopoioun-chartes-pou-parousiazoun-dika-tous-edafh-ths#ixzz5ADDi0OB2

Exit mobile version