Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση Λάμπρου Φουντούλη στον Ριζοσπάστη για παραπλανητικό δημοσίευμα

Απάντηση Λάμπρου Φουντούλη στον Ριζοσπάστη για παραπλανητικό δημοσίευμα

Επειδή μέσω δημοσιευμάτων στο Ριζοσπάστη, το Κ.Κ.Ε. συνέχισε την λασπολογία εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή αλλά και εμού προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να απαντήσω, όχι φυσικά στους λοβοτομημένους αρθρογράφους του Περισσού, αλλά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Αρχικά, συνεχίζοντας την παλαιά αγαπημένη τακτική των απανταχού κομμουνιστών, αναφέρουν μέρος της ομιλίας μου, ώστε να αλλοιώσουν το πραγματικό της νόημα και να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα τους. 

Αναφέρει λοιπόν ο Ριζοσπάστης:

“«Η απόφαση του Προέδρου Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου είναι μια προαναγγελθείσα πολύ σωστή κίνηση για τις ΗΠΑ και τους πολίτες. Δίνει προτεραιότητα στις αμερικανικές βιομηχανίες (…) Οσο για την αγανάκτηση των ευρωπαϊκών κρατών για τη μη εξαίρεσή τους από το καθεστώς δασμών, ας θυμηθούν σχεδόν όλοι τις δηλώσεις τους εναντίον του Τραμπ, όπως και το γεγονός ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η Ελλάδα, καμία χώρα της Ενωσης δεν πληροί την προϋπόθεση του 2% των αμυντικών δαπανών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ». Τα παραπάνω σαλιαρίσματα για τον Τραμπ και την πολιτική των ΗΠΑ προέρχονται από τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Λάμπρου Φουντούλη.

Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ότι η στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης για βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που υπηρετεί τα «οράματα» και τα συμφέροντά της στην περιοχή, δεν χωράει «παραφωνίες» ούτε «αποχρώσεις», από κανένα αστικό κόμμα. Γι’ αυτό τα τσιράκια του κεφαλαίου βγαίνουν σαν τα κοκόρια ένα βήμα μπροστά και, εκτός από τους ύμνους για τις ΗΠΑ και τον Τραμπ, φτάνουν να «μαλώνουν» την ΕΕ που δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στους Αμερικανούς συμμάχους της! ΝΑΤΟ και ξερό ψωμί φωνάζει η πατριδοκάπηλη, φασιστική Χρυσή Αυγή, την ίδια μέρα που ο γγ της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας «ένιπτε τας χείρας του» για τους δύο Ελληνες αξιωματικούς που κρατούνται από την Τουρκία, όπως έκανε και μετά από το επεισόδιο με τα τουρκικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ.”

(Η ορθογραφία είναι του πρωτοτύπου, συμπεριλαμβανομένης της ελλείψεως σημείων στίξης και τόνων.)

Αντίθετα λοιπόν με τους ανίκανους προπαγανδιστές του Κ.Κ.Ε. αναφέρω ολόκληρο το κείμενο του Ριζοσπάστη, προς γνώση των αναγνωστών. 

Ας δούμε τώρα και το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

“Η απόφαση του Προέδρου Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου είναι μια προαναγγελθείσα, πολύ σωστή κίνηση για τις ίδιες τις Η.Π.Α. και τους πολίτες. Δίνει προτεραιότητα στις αμερικανικές βιομηχανίες. Η Ένωση καλό θα ήταν να έδινε και εκείνη προτεραιότητα στους ευρωπαίους πολίτες και όχι να προωθεί την μετανάστευση των βιομηχανιών της Ευρώπης. Επίσης, ο κύριος Γιούνγκερ δεν έχει καταλάβει πως δεν υπολογίζουν τις δηλώσεις του ούτε οι ηγέτες των κρατών της Ένωσης, πόσο μάλλον ο Πρόεδρος των Η.Π.Α.

Όσο για την δήθεν αγανάκτηση των ευρωπαϊκών κρατών για την μη εξαίρεση τους από το καθεστώς δασμών, ας θυμηθούν σχεδόν όλοι τις δηλώσεις τους εναντίον του Τραμπ, όπως επίσης και το γεγονός πως, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Ελλάδα, καμία χώρα της Ένωσης δεν πληροί την προϋπόθεση του 2 τις εκατό των αμυντικών δαπανών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Δεν έχουν λοιπόν πρόβλημα στο να αφήνουν τις Η.Π.Α. να αναλαμβάνουν το οικονομικό βάρος της ασφάλειας τους αλλά ταυτόχρονα ζητούν -στο πλαίσιο της συμμαχίας πάντα- οι Η.Π.Α. να μην λαμβάνουν μέτρα τόνωσης και προστασίας της οικονομίας τους ώστε να συνεχίσουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές πολυεθνικές να κερδοσκοπούν. Πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι η πολιτική της παγκοσμιοποίησης την οποία υπηρετούσατε με σθένος για τα συμφέροντα των πολυεθνικών αρχίζει να καταρρέει.”

Για όσους διαθέτουν στοιχειώδη έστω νοημοσύνη, μόνο και μόνο η ανάγνωση των δύο κειμένων αρκεί για να αποδομήσει τις κατηγορίες του Ριζοσπάστη.

Ας εξετάσουμε όμως και μία προς μία τις κατηγορίες του αρθρογράφου.

Αρχικά όσον αφορά τα «σαλιαρίσματα για τον Τραμπ και την πολιτική των Η.Π.Α.». Βεβαίως και είμαστε υπέρ του προστατευτισμού στην οικονομία και την στροφή των κρατών και των Εθνών στην αυτάρκεια. Συνεπώς, θα επικροτούμε τον οποιονδήποτε προωθεί αυτής της λογικής πολιτικές, αρκεί να μην συνεπάγονται απότομη και μεγάλη πτώση του βιοτικού επιπέδου των Πολιτών. Εάν το Κ.Κ.Ε. έχει ασπαστεί το παγκοσμιοποιημένο ελεύθερο εμπόριο και την αδασμολόγητη κυκλοφορία προϊόντων και υπηρεσιών μέσω κυρίως των μεγάλων πολυεθνικών, καλώς ασκεί κριτική στην τοποθέτηση μου, θα πρέπει όμως να ενημερώσει και τα μέλη του, γιατί δεν νομίζω πως συμφωνούν όλα σε αυτό. Εάν πάλι δεν έχει ασπαστεί την πολιτική αυτή το κομμουνιστικό κόμμα, τότε ο αρθρογράφος είναι εκτός πολιτικής γραμμής. Επικίνδυνα πράγματα αυτά, έχει και μεγάλη ανεργία ο κλάδος της δημοσιογραφίας.

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, διαβάζοντας το πλήρες κείμενο της ομιλίας μου, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως σε κανένα σημείο δεν επικροτεί το γεγονός πως η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, ή καταδικάζει τις υπόλοιπες χώρες της Ενώσεως για την μη εκπλήρωση των συμμαχικών τους υποχρεώσεων. Αντίθετα, αναφέρει το προφανές πως δεν γίνεται οι χώρες της Ε.Ε. να επικαλούνται την συμμαχική σχέση με τις Η.Π.Α. ως λόγο εξαίρεσης από το καθεστώς δασμών όταν δεν εκπληρώνουν τις συμμαχικές υποχρεώσεις τους. Δυσνόητο αυτό για έναν κομμουνιστή; Πιθανότατα.

Επιπλέον, αναφέρεται σε εμάς ως τσιράκια του κεφαλαίου. Το κόμμα που νομιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και «σέβονται τους αγώνες του» όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Με τα οποία έχει άψογα συνεργαστεί όταν χρειάζεται. Ας πάνε λοιπόν να περιφρουρήσουν την Βουλή και ας μην μιλούν για την Χρυσή Αυγή.

Στην συνέχεια κατηγορεί την Χρυσή Αυγή ως «πατριδοκάπηλη». Καλά θα κάνει η παράταξη των εγκληματιών να μην πιάνει στο στόμα της οποιαδήποτε λέξη περιέχει τον όρο πατρίδα. Εκ θέσεως διεθνιστές, έχουν τόσες φορές προδώσει την Ελλάδα, που μολύνουν την ίδια την λέξη όταν την χρησιμοποιούν. Ο κομμουνιστής είναι εξ ορισμού προδότης, ακόμη και εάν δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να προδώσει την χώρα του, απλά περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία.

Αυτούσιο το απόσπασμα από το πρόγραμμα του Κ.Κ.Ε. αναρτημένο στην ιστοσελίδα του:

«Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό – λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο.»

http://www.kke.gr/taytothta/

Με αφορμή λοιπόν αυτήν την θέση καταλήγουμε και στην τελευταία κατηγορία του αρθρογράφου, σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και όχι Αξιωματικούς όπως λανθασμένα αναφέρει, μιας και ο ένας είναι Αξιωματικός και ο άλλος Υπαξιωματικός. Πώς όμως να αντιληφθεί το λάθος του ένας κομμουνιστής, μιας και γενικά έχουν έντονη δυσφορία σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις; Αρχικά, μόνο κάποιος που θα ήταν τόσο αφελής όσο ένα κομμουνιστής θα περίμενε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ να δώσει λύση στο πρόβλημα. Πάγια θέση μας είναι πως η Ελλάδα θα πρέπει να είναι τόσο ισχυρή ώστε να μπορεί να λύνει μόνη της αυτά τα προβλήματα και να μην καταφεύγει στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. στον Ο.Η.Ε. ή οπουδήποτε αλλού.

Μιας και αναφέρθηκε όμως σε Έλληνες στρατιωτικούς ο αρθρογράφος καλά θα κάνει να θυμηθεί τις ατελείωτες λίστες με τα χιλιάδες ονόματα που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, λίστες στρατιωτικών που εκτελέστηκαν ή φονεύθηκαν από τους εγκληματίες κομμουνιστές και τις λίστες συγγενών τους ή απλών Ελλήνων που απήχθησαν, εκτελέστηκαν, φονεύθηκαν ή βιάσθηκαν από τις ορδές των συμμοριτών. Είναι ντροπή και μόνο το γεγονός πως ένα κομμουνιστής μιλά για στρατιωτικούς.

Κλείνοντας, προτρέπω το Κ.Κ.Ε. και τους αρθρογράφους του να ασχοληθούν με το πώς θα πουλήσουν κάποιο κανάλι ή καμιά εφημερίδα σε υπεράκτιες εταιρείες ή με τις «μπίζνες» με τα συνδικάτα. Μέχρι εκεί φτάνουν, δεν είναι να ασχολούνται με την πολιτική, όπως έχει αποδείξει η αποτυχημένη χρήση κακοστημένης προπαγάνδας στην οποία όλο και περισσότερο καταφεύγουν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apanthsh-lamprou-fountoulh-ston-rizospasth#ixzz5AENHpj00

Exit mobile version